F1 Nieuws

Christian Horner zet vraagtekens bij overwinning Max Verstappen

Christian Horner zet vraagtekens bij overwinning Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner zet vraagtekens bij overwinning Max Verstappen

Christian Horner zet vraagtekens bij overwinning Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich na de kwalificatie op het Miami Autodrome uitgelaten over de winkans van Max Verstappen en Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Miami. Volgens Horner wordt het afwachten wat de race het team gaat brengen.

Voor Verstappen begon het raceweekend tot op heden iets minder, maar toch wist de 26-jarige Limburger zichzelf op P1 te zetten tijdens de Sprint Qualification. In die Sprint reed Verstappen met een voorsprong van iets meer dan drie seconden naar de overwinning.

Ferrari-coureur Charles Leclerc kon de rondetijden van de Nederlander echter langere tijd goed volgen. De voorsprong van Verstappen liep op een gegeven moment zelfs terug tot slechts 1,6 seconde, maar uiteindelijk trok de Nederlander dus aan het langste eind.

Moeilijke omstandigheden

In de kwalificatie, die later op de dag werd verreden, wist Verstappen net zoals op vrijdag pole position te trainen voor de Grand Prix van Miami. Pérez wist zich als vierde te kwalificeren. Volgens Horner moesten de coureurs tijdens de kwalificatie dealen met lastige baanomstandigheden.

"De wind en de temperatuur zijn allemaal erg gevoelig hier. Alle rijders klaagden erover en Checo was zelfs de enige die zich wist te verbeteren in zijn tweede vliegende ronde. We hebben net genoeg gedaan om de pole te pakken. Met Checo op de tweede startrij is het gewoon een goed resultaat. Je kunt hier prima inhalen, dus we gaan zien wat de race ons gaat brengen", begint Horner zijn verhaal.

Overwinning voor Verstappen?

Mede daardoor is Horner niet zeker van een Verstappen-overwinning op zondag. "De Sprint gaf ons een goed inkijkje in wat de banden ons in 19 rondes kunnen brengen. Laten we hopen dat we sneller gaan door de aanpassingen aan onze set-up. Toch ben ik niet geheel zonder zorgen, maar dat heb je altijd natuurlijk. We starten echter op de best mogelijke plaatsen, dus we gaan het zien", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties