F1 Nieuws

Red Bull-leegloop lijkt werkelijkheid te worden: 'Pitstopgenie is er klaar mee'

Red Bull-leegloop lijkt werkelijkheid te worden: 'Pitstopgenie is er klaar mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-leegloop lijkt werkelijkheid te worden: 'Pitstopgenie is er klaar mee'

Red Bull-leegloop lijkt werkelijkheid te worden: 'Pitstopgenie is er klaar mee'
Red Bull Content Pool

Volgens berichtgeving van The Times zou Red Bull-kopstuk Jonathan Wheatley over een vertrek bij de Oostenrijkse formatie aan het denken zijn. Wheatley is als sportief directeur van Red Bull onder andere verantwoordelijk voor de pitstops van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Sinds bekend werd dat er een intern onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner was ingesteld, is het onrustig binnen Red Bull. Horner werd vrijgesproken in het onderzoek, maar de onrust bleef aan. Inmiddels is duidelijk geworden dat er al langere tijd een interne machtsstrijd gaande is binnen de kampioenschapsformatie.

Aan de ene kant heb je het kamp-Horner met backing van de Thaise grootaandeelhouder Chalerm Yoovidhya en aan de andere kant heb je het Verstappen-kamp met daarin de Oostenrijkse top van Red Bull, Helmut Marko en de beide Verstappens.

Newey vertrekt

Door die interne oorlog heeft Red Bull-kopstuk Adrian Newey er onlangs voor gekozen om Red Bull in het eerste kwartaal van 2025 te verlaten. Het is goed mogelijk dat de Brit ervoor kiest om zijn geluk elders te zoeken, maar ook bestaat de mogelijkheid dat Newey zijn o zo bekende schetsboek voorgoed links laat liggen. Time will tell.

Volgens Verstappen, Pérez en Horner is het vertrek van Newey geen reden voor paniek. Uiteraard zal de afwezigheid van Newey gevoeld worden, maar volgens de hierboven genoemde heren is er een zeer goed fundament binnen Red Bull en kan het team een verlies als dat van Newey dus wel aan.

Leegloop gaat door

Naast Newey zal Red Bull binnenkort echter met nog een vertrek moeten dealen, want volgens The Times is Wheatley zijn opties aan het heroverwegen.

Het medium weet te melden dat de topman graag een stoeltje naar rechts zou willen opschuiven op de pitmuur. Met andere woorden: Wheatley zou graag teambaas willen worden. Met Horner aan het roer wordt dat echter een lastige opgave en dus zou Wheatley met meerdere teams op de grid in gesprek zijn.

Verdiensten Wheatley

Wheatley werkt al sinds 2006 bij Red Bull en is als sportief directeur onder andere verantwoordelijk voor de pitstops van Red Bull. In China werd goed zichtbaar waarom een mogelijk vertrek van Wheatley wel eens negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor Red Bull. Het team was namelijk veruit de snelste van de grid en deed vier pitstops die onder de 2.1 seconde gepiept waren.

Verder is Wheatley ook vaak de persoon die met Verstappen of Pérez meegaat naar de stewards wanneer zij zich daar moeten melden voor een vergrijp tijdens een training, kwalificatie, Sprint of race.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties