F1 Nieuws

Damon Hill waarschuwt Lewis Hamilton: 'Niet te veel met de vijand verbroederen'

Damon Hill waarschuwt Lewis Hamilton: 'Niet te veel met de vijand verbroederen'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Damon Hill waarschuwt Lewis Hamilton: 'Niet te veel met de vijand verbroederen'

Damon Hill waarschuwt Lewis Hamilton: 'Niet te veel met de vijand verbroederen'
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton racet dit weekend op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Voor de Brit zal het een bijzondere editie zijn, aangezien dit de laatste keer is dat hij op Imola rijdt, zonder dat hij in Ferrari-rood te aanschouwen is. Normaliter werd Hamilton uitgefloten door de Tifosi, maar dat zal dit jaar heel anders zijn.

Hamilton heeft namelijk aangekondigd dat hij volgend jaar vertrekt naar Ferrari. Vanaf 2025 zal de zevenvoudig wereldkampioen plaatsnemen in het stoeltje naast Charles Leclerc, welke nu nog in wordt genomen door Carlos Sainz. De Brit werd in het verleden meerdere malen uitgefloten en uitgejoeld door de Ferrari-fans, toen hij om de titel streed met Ferrari-coureur Sebastian Vettel, maar in 2024 zal hij hoogstwaarschijnlijk toegejuicht worden, als nieuwe aanwinst van de Scuderia.

Daarnaast zal Hamilton wellicht ook alvast een bezoek kunnen brengen aan de fabriek van Ferrari, welke in Maranello gevestigd is. Op minder dan honderd kilometer van het circuit waar hij dit weekend racet, worden de auto's van Ferrari gebouwd. Het zou gek zijn als Hamilton zijn gezicht niet even zou laten zien in de fabriek van de Italiaanse renstal. Maar de Brit wordt daarin wel gewaarschuwd door Damon Hill. De voormalig F1-wereldkampioen meent dat Hamilton niet té leuk moet gaan doen met Ferrari.

Hill waarschuwt Hamilton

Volgens de wereldkampioen van 1996 moet Hamilton niet vergeten dat hij nog altijd in dienst is van Mercedes en Ferrari dit jaar nog gezien moet worden als 'de vijand'. Hij kan dus ook niet te veel 'verbroederen' met zijn nieuwe werkgever, omdat dat wellicht een slecht beeld kan geven aan de medewerkers van Mercedes, waar hij de rest van het jaar nog mee moet samenwerken. Hill legt in de F1 Nation Podcast uit dat Hamilton het zwaar zal krijgen dit weekend, omdat de Italiaanse fans hem voor het eerst toe zullen juichen.

"Het zal interessant zijn om te zien wat voor ontvangst Lewis dit weekend krijgt van de Tifosi op Imola. Ik denk dat hij op het publiek in gaat spelen, ik denk dat we gaan zien dat hij de 'wave' inzet bij het publiek. Vanuit de pitstraat in Imola kun je de heuvel aan de linkerkant zien, die zal worden bedekt met rood en ik denk dat hij geweldig behandeld zal worden in Imola dit jaar. Ze zullen zijn naam scanderen, er zullen spandoeken zijn, het wordt fantastisch", zo begint Hill.

"En Imola ligt ook nog geen honderd kilometer van Maranello af. Daar gaat hij toch zeker heen op de maandag na de race? Ik weet niet hoe hij dat gaat doen. Ik kan mij voorstellen dat Toto [Wolff, red.] tegen hem heeft gezegd: 'Jij staat hier nog onder contract. Je moet niet te veel gaan verbroederen met de vijand."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties