F1 Nieuws

Jenson Button haalt de woede van het Britse volk op zijn hals met opmerking over Max Verstappen

Jenson Button haalt de woede van het Britse volk op zijn hals met opmerking over Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jenson Button haalt de woede van het Britse volk op zijn hals met opmerking over Max Verstappen

Jenson Button haalt de woede van het Britse volk op zijn hals met opmerking over Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Volgens Jenson Button heeft Max Verstappen niks verkeerd gedaan tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De voormalig Formule 1-coureur, die in 2009 het wereldkampioenschap wist te winnen, zei dat tegen Sky Sports, voorafgaand aan de race op Silverstone. Heel Groot-Brittannië is in rep en roer door het incident tussen Verstappen en Norris, waarbij velen zelfs van mening zijn dat Verstappen te licht gestraft is.

Johnny Herbert, een van de stewards in Oostenrijk, heeft na de race op de Red Bull Ring laten weten dat hij vermoed dat er opzet in het spel was bij Max Verstappen. De FIA besloot dan ook om de zwaarst mogelijke straf aan de Limburger te geven en als het mogelijk was om hem nóg zwaarder te straffen, hadden ze dat gedaan. Maar Jenson Button is het niet eens met zijn voormalig Sky Sports-collega. In Londen laat de eenmalig wereldkampioen weten dat Verstappen in zijn ogen helemaal niet gestraft hoefde te worden.

"Er wordt veel gepraat over Max en dat hij bewoog in de remzone en dat hij een zwaardere straf had moeten krijgen dan hij had gekregen. Het kan controversieel zijn, maar ik denk niet dat hij een zwaardere straf had moeten krijgen. Ik denk dat hij iets naar links ging toen hij remde. Soms gebeurt dat, dan kijk je naar rechts en ga je misschien een beetje naar links", zo begint Button. Daarmee is de voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton niet veel populairder geworden in Engeland, aangezien het overgrote deel daar van mening is dat Verstappen er te makkelijk vanaf is gekomen.

De Brit denkt overigens wel dat Verstappen wist dat Norris aan zijn zijkant zat, waar Alex Brundle juist dacht dat dat niet het geval was. In zijn ogen was het slechts een foutje van Max, zonder opzet.

"Ik denk dat hij naar links ging omdat Lando daar was, dat is het probleem en daarom kreeg hij een penalty van 10 seconden", gaat Button verder, die Norris zelf ook niet onschuldig ziet in deze touché. "Lando had ook naar links kunnen gaan, er was veel meer asfalt over en hij had het contact kunnen vermijden."

Verstappen vs Sainz

In 2023 wist Verstappen een touché namelijk wel te voorkomen, in een bijna identieke situatie als afgelopen weekend. Dat laat Button ook weten bij Sky: "Iets soortgelijks gebeurde in 2023, vorig jaar in Oostenrijk, precies dezelfde bocht en het was Carlos Sainz aan de binnenkant en Max probeerde aan de buitenkant in te halen. Carlos ging naar links, net als Max, en Max gaat een beetje met hem mee, volgt hem naar links, rijdt op de kerb en ze maken geen contact. Het is dus hard racen. Ja, soms gaat het mis en dan praten we er nog lang over na. Maar het is geweldig dat we erover praten, want deze twee gaan nog jaren vechten denk ik."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties