F1 Nieuws

Daniel Ricciardo ziet opening om zitje van Sergio Pérez over te nemen

Daniel Ricciardo ziet opening om zitje van Sergio Pérez over te nemen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo ziet opening om zitje van Sergio Pérez over te nemen

Daniel Ricciardo ziet opening om zitje van Sergio Pérez over te nemen
Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo is momenteel test- en reservecoureur bij Red Bull. Die taak ligt de Australiër erg goed, maar toch wil de man uit Perth in de toekomst weer in een échte Formule 1-bolide rijden. Om dat te bewerkstelligen ziet Ricciardo een opening bij Red Bull en Sergio Pérez.

Ricciardo verloor aan het einde van 2022 zijn zitje bij McLaren. Kort daarna werd de achtvoudig racewinnaar opgepikt door zijn oud-werkgever Red Bull. Bij de formatie uit Milton Keynes verricht Ricciardo simulatorwerkzaamheden en doet hij promo-events. Binnenkort zit er echter een ander evenement aan te komen voor de Australiër. In juli zal de voormalig McLaren-coureur namelijk een bandentest afwerken met Red Bull in Silverstone. Op het Britse circuit zal Ricciardo de banden voor komend seizoen testen voor bandenleverancier Pirelli. Ook is de kans aanwezig dat Ricciardo in Monza een tweede Pirelli-bandentest afwerkt.

Unfinished business  

Over een aantal weken zal Ricciardo dus instappen in de RB19 van Max Verstappen of Pérez. Het gevoel om weer in een kampioenschapswinnende bolide te rijden, moet geweldig zijn voor Ricciardo. Toch kan het ook een gevoel van spijt opwekken. In 2018 vertrok Ricciardo namelijk bij Red Bull en ging hij naar Renault. Bij de Franse equipe behaalde Ricciardo weinig succes, terwijl Verstappen bij Red Bull twee kampioenschappen afwerkte. Toch geeft Ricciardo aan volop te genieten van zijn terugkeer bij Red Bull. "Ik geniet erg van dit jaar en zal dat ook blijven doen. Hierdoor ben ik echter nog hongeriger om komend seizoen terug te keren op de Formule 1-grid, zodat ik weer mee kan doen voor overwinningen. Ik heb namelijk het gevoel dat er nog unfinished business is", begint de Australiër.

Druk opvoeren

Ricciardo is meer vastberaden dan ooit om terug te keren op de Formule 1-grid. De tegenvallende prestaties van AlphaTauri-coureur Nyck de Vries leken een opening te zijn voor Ricciardo, maar Red Bull-topman Helmut Marko liet optekenen dat Ricciardo niet zal invallen voor De Vries mochten zijn prestaties uitblijven. In plaats van de Australiër worden dan Super Formula-coureur Liam Lawson of Formule 2-coureur Ayumu Iwasa naar voren geschoven. Zowel Lawson als Iwasa zijn Red Bull-junioren.

Toch blijft Ricciardo hoop houden op een Formule 1-rentree. De aankomende bandentest geeft de man uit Perth daarbij extra hoop. "In juli spring ik achter het stuur om banden te testen in Silverstone met Pirelli. Dat zal me stimuleren en me het gevoel met de auto teruggeven. Ik ga mezelf hiervoor onder druk zetten om het team eraan te herinneren dat we samen mooie dingen hebben meegemaakt. We zullen zien waar het schip strandt", aldus Ricciardo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties