F1 Nieuws

De hilarische reactie van Max Verstappen na het behalen van de sprintpole in Miami

De hilarische reactie van Max Verstappen na het behalen van de sprintpole in Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De hilarische reactie van Max Verstappen na het behalen van de sprintpole in Miami

De hilarische reactie van Max Verstappen na het behalen van de sprintpole in Miami
Red Bull Content Pool

Max Verstappen staat op pole position voor de Sprint in Miami. De Nederlander was voorafgaand aan het weekend de gedoodverfde favoriet om alle sessies te toppen, na zijn dominante vertoon tijdens de Grand Prix van China. Maar gaandeweg de sprintkwalificatie werd duidelijk dat McLaren een érg sterk pakket had. In SQ1 en SQ2 wist een McLaren-bolide aan kop te gaan van de ranglijst.

Lando Norris was in zowel de eerste als de tweede sessie van de sprintkwalificatie by-far de snelste coureur op de baan, maar de Brit wist zijn snelle rondje niet aan elkaar te knopen in het derde gedeelte van de vrijdagsessie. Hierdoor kon Max Verstappen op pole position belanden, wat hij zelf maar moeilijk kon geloven.

Verstappen was namelijk alles behalve tevreden over zijn eigen rondes, wat hij in SQ2 ook duidelijk over de radio liet merken. Maar blijkbaar had de rest van het veld nóg meer moeite om hun auto's in een rechte lijn te houden, aangezien Verstappen met meer dan een tiende voorsprong op Charles Leclerc uiteindelijk naar de sprintpole snelde.

Tegenover Sky Sports-presentatrice Naomi Schiff zei Verstappen het volgende, toen hij uit zijn RB20 stapte: "Om eerlijk te zijn voelde het echt verschrikkelijk. Misschien was het in die laatste sessie moeilijk om de banden aan de praat te krijgen. Ik verbeterde niet veel op de zachte banden. Ik voelde me zelfverzekerd en goed in de training, maar niet zo goed in de kwalificatie", zo begon de Limburger.

"Het voelde niet prettig om te rijden. In de training voelde ik me echt op mijn gemak, ik had er alle vertrouwen in dat we de pole konden pakken. Maar de kwalificatie zag er niet zo uit voor mij - ik weet niet wat er gebeurde met de andere auto's in die laatste ronde."

Hilarische reactie

Voorafgaand aan het interview met Schiff had Verstappen eerst nog een gesprek met race-engineer Gianpiero Lambiase, via zijn boordradio. Verstappen kreeg het bericht door dat hij de snelste man van SQ3 was, wat hij amper kon geloven. De drievoudig wereldkampioen zei hardop 'LOL' tegen zijn engineer, die zelf ook niet helemaal begreep hoe Max de beste van de sessie was. Bekijk de interactie tussen Max en GP hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties