F1 Nieuws

'Logan Sargeant verliest Formule 1-stoeltje aan Kimi Antonelli na GP Miami'

'Logan Sargeant verliest Formule 1-stoeltje aan Kimi Antonelli na GP Miami'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

'Logan Sargeant verliest Formule 1-stoeltje aan Kimi Antonelli na GP Miami'

'Logan Sargeant verliest Formule 1-stoeltje aan Kimi Antonelli na GP Miami'
DPPI/BSR Agency

Williams-coureur Logan Sargeant lijkt bezig aan zijn laatste raceweekend in de Formule 1. Volgens meerdere bronnen heeft de FIA een aanvraag gekregen om Andrea Kimi Antonelli dispensatie te verlenen, zodat hij in Imola al plaats kan nemen in een F1-bolide. Het is niet duidelijk welk team dit heeft aangevraagd, maar er gaat al langer een gerucht dat Williams de volgende bestemming wordt van de Mercedes-junior.

Al jaren maakt Antonelli furore in de opleidingsklasses richting de Formule 1. De Italiaan wordt door meerdere F3-engineers de 'nieuwe Max Verstappen' genoemd en de pas 17-jarige coureur heeft ook bij Mercedes veel indruk gemaakt. Afgelopen week mocht Antonelli meerdere testdagen rijden op Imola, met de Mercedes W12 en W13, waarin hij aan het team liet zien wat hij in zijn mars had. Volgens ingewijden was Mercedes erg onder de indruk van zijn rondetijden, waarbij vooral zijn consistentie in het oog sprong.

Volgens F1-presentator Will Buxton waren vooral de lange runs van Antonelli indrukwekkend. Een teamlid van Mercedes heeft hem weten te vertellen dat zijn snelste en langzaamste ronde van die run slechts drie tienden uit elkaar lagen. Voor een coureur zonder enige ervaring in de Formule 1 is dat onwijs knap. Daarnaast meldde Buxton dat Antonelli hoogstwaarschijnlijk volgend raceweekend al in de Formule 1 te zien is.

Saward meldde deal met Williams

Vorige week wist Joe Saward al te melden dat Mercedes grootste plannen had met Antonelli. Zijn test was zó goed bevallen, dat ze hem zo snel mogelijk in een Formule 1-auto willen zien. De verwachting is alleen dat de stap naar Mercedes nét te groot is, waardoor ze hem eerst in de Williams willen plaatsen. Williams, een klantenteam van Mercedes en gerund door voormalig Mercedes-topman James Vowles, zou Antonelli dan weer graag verwelkomen, omdat hij meer kansen biedt op het behalen van punten dan Logan Sargeant.

FIA krijgt speciale aanvraag

Op vrijdagavond melden meerdere bronnen dat de FIA inmiddels een aanvraag heeft gekregen voor het verlenen van een dispensatie voor Andrea Kimi Antonelli. Het is niet duidelijk welk team deze aanvraag heeft gedaan, maar het lijkt om Williams te gaan, iets wat Will Buxton op X bevestigt. De reden dat Antonelli dispensatie vereist, is vanwege het feit dat hij nog geen achttien is. Sinds de intrede van Max Verstappen in de Formule 1, die als zeventienjarige zijn debuut maakte, heeft de FIA besloten om geen coureurs onder de achttien meer toe te laten.

Maar er kan wel dispensatie verleend worden, iets waar Williams nu op zal hopen. Zij willen Antonelli in Imola naast Alex Albon hebben, mede door het feit dat hij daar afgelopen week honderden testkilometers gereden heeft. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van de F1-carrière van Logan Sargeant, die bezig zou zijn aan zijn laatste raceweekend. Dat doet hij dan op thuisbodem, aangezien hij in dezelfde staat is geboren als waar we dit weekend racen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties