F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de Sprint kwalificatie in Oostenrijk

De reactie van Max Verstappen na de Sprint kwalificatie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de Sprint kwalificatie in Oostenrijk

De reactie van Max Verstappen na de Sprint kwalificatie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Max Verstappen mag de Sprint op de Red Bull Ring vanaf pole aanvangen. De Nederlander wist in de Sprint kwalificatie de snelste tijd te noteren, door een 1:04.686 neer te zetten in zijn RB20. Hiermee was hij bijna een volledige tiende sneller dan Lando Norris in de McLaren en had hij een voorsprong van drie tienden op de teamgenoot van Norris, Oscar Piastri.

Voor de achtste keer in zijn carrière mag Verstappen een Sprint vanaf de eerste positie starten. Daarmee heeft hij nu meer Sprint poles bij elkaar gereden dan de rest van het veld [acht om zeven] en ook in Oostenrijk deed hij dat met overtuiging. De Limburger was in SQ1, SQ2 én SQ3 de snelste man van de baan, waardoor hij zijn team weer een opsteker geeft. En dat is hebben ze ook wel nodig, te midden alle commotie rondom Jos Verstappen en Christian Horner.

Na de Sprint kwalificatie liet Verstappen weten dat hij - in tegenstelling tot eerdere weekenden - een keer op het circuit arriveerde met een goed afgestelde Red Bull-bolide. De laatste races moest Red Bull telkens alle drie de vrije trainingen gebruiken om een juiste set-up te vinden voor de RB20, maar dat was hier niet het geval. Hierdoor kon Max vol vertrouwen de Sprint kwalificatie aanvangen.

"Het was leuk om met de auto te rijden. De auto was meteen goed gebalanceerd en dan maak je natuurlijk een paar kleine aanpassingen als je de Sprint kwalificatie ingaat. Alles werkt echt goed. Een goed begin van het weekend dus. Uiteraard zijn er nog veel dingen te doen, maar ik ben blij met vandaag", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Lando Norris

Op zaterdag zal Verstappen de Sprint mogen starten vanaf de eerste positie, met titelrivaal Lando Norris vlak achter hem. Als de Nederlander gevraagd wordt of hij denkt dat hij Norris achter zich kan houden in de Sprint, laat Max weten dat hij daar nog totaal niet aan wil denken. Hij wil deze Sprint pole eerst vieren met zijn team.

"Daar denk ik nog niet aan. Ik ga hier vanavond eerst van genieten en de rest zien we vanzelf wel", zo zei Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties