F1 Nieuws

De reden dat Adrian Newey Red Bull Racing niet wil verlaten

De reden dat Adrian Newey Red Bull Racing niet wil verlaten
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reden dat Adrian Newey Red Bull Racing niet wil verlaten

De reden dat Adrian Newey Red Bull Racing niet wil verlaten
Red Bull Content Pool

Eerder dit jaar werd Adrian Newey gelinkt aan een overstap naar Ferrari en Mercedes. Onlangs werd zelf bekend dat Toto Wolff een poging had gedaan om de CTO van Red Bull richting Brackley te lokken, maar hierin had gefaald.

Maar Wolff was niet de enige die interesse had in de 64-jarige Brit. Ook Ferrari heeft meerdere keren getracht om Newey naar Maranello te halen, maar ook zij zijn hierin niet geslaagd. Piero Ferrari, vice-voorzitter van Ferrari, heeft uitgelegd waarom Newey telkens nee zei op het aanbod.

"Hij heeft nee gezegd tegen Montezemolo en Jean Todt", begint Ferrari tegenover Autosprint Magazine. In dit tijdperk was Ferrari het te kloppen team in de Formule 1, met Michael Schumacher als hun topcoureur.

Toch was dit niet genoeg om Newey over te halen: "Hij wilde niet vertrekken, hij wilde het liefst in Engeland blijven. Daarnaast, zijn onbetwiste vaardigheden daargelaten, doet hij dit niet alleen. Hij heeft een team van zéér goede mensen om hem heen", aldus Ferrari.

De kracht van Red Bull

Het is voor Piero Ferrari overigens geen wonder dat Newey ervoor koos om bij Red Bull Racing te blijven. Naast het feit dat hij zich thuis voelt bij het team uit Milton Keynes (hij is de peetvader van een van de kinderen van Christian Horner), is hij werkzaam in één van de beste teams ter wereld. En dat zijn ze niet pas dit jaar.

"Ze (Red Bull, red.) zijn erg goed in het bouwen van auto's die erg sterk zijn en goed gaan op alle soorten circuits. Het is niet alleen nu dat ze zo sterk zijn. Vandaag de dag wint Red Bull hun races met de hybride motoren, maar in het verleden won het team ook al met motoren met een natuurlijke aanzuiging. Vettel won vier kampioenschappen met ze en dat was zeker geen toeval", aldus de vice-president van Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties