F1 Nieuws

Mercedes doet poging om Adrian Newey weg te lokken bij Red Bull Racing

Mercedes doet poging om Adrian Newey weg te lokken bij Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes doet poging om Adrian Newey weg te lokken bij Red Bull Racing

Mercedes doet poging om Adrian Newey weg te lokken bij Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

Adrian Newey tekende onlangs een contractverlenging bij Red Bull Racing voor 'vele jaren', maar als het aan Mercedes lag, had Newey dat niet gedaan. Het team uit Brackley heeft onlangs een poging ondernomen om het meesterbrein achter de dominante RB19 te ontfutselen van Red Bull.

Twee maanden geleden wist Mercedes al een belangrijke medewerker van Red Bull Racing weg te graaien. Het ging om Jayne Poole, director of Human Resources bij het Oostenrijkse team. Zij neemt de rol van Special Advisor op zich bij Mercedes, waar zij Toto Wolff direct assisteert.

Maar daar wilde Mercedes het niet bij laten. Wolff heeft onlangs Mike Elliott en James Allison gewisseld van positie, om ervoor te zorgen dat de W14 weer competitief wordt, maar zag nog een kans op de markt. Adrian Newey had namelijk een aflopend contract bij Red Bull Racing.

Mercedes doet poging bij Newey

Dat Red Bull Racing zo dominant is, is deels te danken aan de genialiteit van Newey, die met de RB19 een geweldige auto heeft neergezet. Het is dan ook geen wonder dat andere teams interesse tonen in de diensten van de Brit. Ook Mercedes heeft geïnformeerd bij Newey, op een opvallende manier.

Poole, de dame die twee maanden geleden vertrok naar Mercedes, werd door Wolff op pad gestuurd om Newey over te halen naar Brackley te verhuizen. Newey kreeg een telefoontje van de kersverse Mercedes-adviseur, met de vraag of hij ook de overstap wilde maken naar Mercedes. Dat weet F1-Insider te melden. Maar daar had Newey geen interesse in. Hij bedankte haar voor het aanbod en tekende snel een nieuw contract bij Red Bull, wat hij als zijn thuis beschouwd.

Marko trots op Newey

Dat dit niet zomaar een gerucht is, wordt duidelijk uit de reactie van Helmut Marko. De adviseur van Red Bull bevestigt dat Mercedes inderdaad een poging heeft gedaan om Newey los te weken bij het team van Max Verstappen.

"Het lijkt erop dat de heer Wolff toch niet helemaal het vertrouwen heeft dat zijn eigen mensen de problemen met hun auto kunnen aanpakken", reageert Marko op de poging tot diefstal van Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties