F1 Nieuws

Einde Verstappen-dominantie in zicht? 'Dan kan Red Bull verslagen worden'

Einde Verstappen-dominantie in zicht? 'Dan kan Red Bull verslagen worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Einde Verstappen-dominantie in zicht? 'Dan kan Red Bull verslagen worden'

Einde Verstappen-dominantie in zicht? 'Dan kan Red Bull verslagen worden'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger heeft in gesprek met het Duitse medium Auto, Motor und Sport (AMuS) laten weten hoe hij naar het aankomende Formule 1-seizoen kijkt. Volgens de Oostenrijker zal Red Bull opnieuw de beste papieren hebben, maar is er voor de concurrentie een mogelijkheid om de Oostenrijkse equipe te verslaan.

Berger reed tussen 1984 en 1997 in de Formule 1. Dat deed de Oostenrijker bij teams als ATS, Arrows, Benetton, Ferrari en uiteindelijk McLaren. In totaal reed Berger 210 races waarvan hij er tien wist te winnen. Ook stond de man uit het Oostenrijkse Wörgl 48 keer op het podium. Dat de Oostenrijker het een en ander weet van de Formule 1, is dus een understatement.

"Dan keert het tij"

Momenteel voeren Red Bull en Verstappen de boventoon in de Formule 1. Velen denken dat komend seizoen een herhaling van afgelopen jaar zal worden, aangezien de regels nauwelijks veranderen. Hierdoor hoeft Red Bull enkel voort te borduren op de meest dominante auto uit de geschiedenis van de Formule 1, de RB19. Ook Berger ziet Red Bull opnieuw zegevieren in 2024.

"Het is interessant om te zien dat dominantie zich altijd herhaalt, maar aan alles komt ooit een einde. Een team dat alles wint zoals Red Bull, zal geen radicale veranderingen doorvoeren. De basis is goed en daar ga je mee verder. Op die manier profiteer je er een hele tijd van. Er komt echter een moment waarop een team een radicale stap zet en het tij aan de kop van het veld keert", begint Berger.

Verstappen en Red Bull verslaan

Komend seizoen kan zomaar zo'n jaar worden denkt Berger, al zal de concurrentie van goede huizen moeten komen om Max Verstappen en Red Bull te verslaan. "De lat ligt erg hoog. Als Red Bull het team bijeen kan houden, dan wordt het moeilijk om ze in te halen. Het (verslaan van Red Bull, red.) kan alleen werken als de anderen radicale stappen zetten", laat Berger optekenen.

Welke teams zouden die radicale stap(pen) kunnen zetten? "Ze waren in de tweede seizoenshelft beter dan de resultaten lieten zien", doelt Berger op Ferrari. "Ook moet je Lewis Hamilton en Mercedes nooit onderschatten. Daarnaast gaat McLaren ook erg goed", aldus de Oostenrijkse oud-coureur. Tussen 21 en 23 februari worden de testdagen verreden in Bahrein.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties