F1 Nieuws

Felipe Massa: 'Max Verstappen eerder achtvoudig wereldkampioen dan Lewis Hamilton'

Felipe Massa: 'Max Verstappen eerder achtvoudig wereldkampioen dan Lewis Hamilton'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Felipe Massa: 'Max Verstappen eerder achtvoudig wereldkampioen dan Lewis Hamilton'

Felipe Massa: 'Max Verstappen eerder achtvoudig wereldkampioen dan Lewis Hamilton'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa ziet een rooskleurige toekomst voor Max Verstappen in de Formule 1. De runner-up in het 2008-kampioenschap, die in de allerlaatste ronde werd gewonnen door Lewis Hamilton, denkt dat Verstappen meer titels gaat winnen dan Hamilton en Schumacher.

Op dit moment staat het record voor meeste kampioenschappen in de Formule 1 op zeven stuks. Michael Schumacher en Lewis Hamilton hebben beide evenveel titels gescoord en Hamilton leek in 2021 op weg naar zijn achtste, waarmee hij alleen recordhouder zou zijn.

Maar ook daar werd er in de laatste ronde de titel beslist. Max Verstappen was daar de gelukkige en mocht zich Formule 1-wereldkampioen noemen. Dat kunstje herhaalde hij in 2022 en volgens Massa gaat hij de komende jaren nog véél meer winnen.

"Ik zie geen reden waarom hij de hattrick niet zou pakken. Veel meer zelfs. Max kan ook vier, vijf of zes titels op rij winnen," begint Massa tegenover Speedweek.

'Max maakt geen fouten'

Volgens Massa, die in het verleden vaak kritisch was over Verstappen - hij was één van de coureurs die tegen de komst van de Nederlander was wegens zijn jonge leeftijd - is nu helemaal fan van de Red Bull-coureur.

De Braziliaan meent dat Verstappen foutloos is en hij op dit moment het perfecte pakket heeft met de RB19. Dat is een gouden combi voor veel titels in de Formule 1.

"Max maakt geen enkele fout, zijn Red Bull werkt geweldig en zijn motor is krachtig. Dat was ook het geval bij Michael met Ferrari en Lewis met Mercedes. De omstandigheden voor een nieuw Red Bull-tijdperk zijn optimaal."

'Verstappen eerder bij de acht titels'

Als Verstappen inderdaad tot en met 2028 de kampioenschappen blijft binnenslepen (hij heeft vaak aangegeven dat hij na 2028 met pensioen wil gaan) dan heeft hij acht wereldtitels binnen en is hij alleen recordhouder. Massa denkt dat de kans hierop groter is dan dat Hamilton binnen nu en een paar jaar het record van Schumacher verbreekt.

"Momenteel wel", reageert Massa op de vraag of Verstappen een grotere bedreiging is dan Hamilton als het gaat om dat record. "Max maakt geen fouten, hij rijdt als een robot. Voor zijn leeftijd is hij al zo volwassen en de twee titels hebben nóg beter gemaakt", aldus Massa.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties