F1 Nieuws

Fernando Alonso blikt terug op gevecht met Sergio Pérez: 'Veel agressieve bewegingen'

Fernando Alonso blikt terug op gevecht met Sergio Pérez: 'Veel agressieve bewegingen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso blikt terug op gevecht met Sergio Pérez: 'Veel agressieve bewegingen'

Fernando Alonso blikt terug op gevecht met Sergio Pérez: 'Veel agressieve bewegingen'
BSR Agency

Aston Martin-coureur Fernando Alonso heeft laten weten dat hij met veel voldoening terugkijkt op de Grand Prix van Brazilië en het gevecht dat hij had met Sergio Pérez. Volgens Alonso was zijn team het spoor even bijster, maar is de spirit weer helemaal terug bij de Britse renstal.

Voor Aston Martin was het de laatste tijd even afzien. In het begin van het seizoen wist Alonso immers podiumplaats na podiumplaats te claimen, maar na de Grand Prix van Canada ging het ineens bergafwaarts voor de formatie uit Silverstone.

De vormdip werd toegeschreven aan de 'flexi wing'-regels van de FIA. Daarin stond dat bepaalde onderdelen van de voorvleugel niet extensief mogen bewegen tijdens het rijden. De Aston Martin-bolide, de AMR23, werd ervan verdacht veel bewegende onderdelen op de voorvleugel te hebben.

Lek is boven water

Het duurde vervolgens een hele poos voordat Aston Martin weer snelheid wist te vinden. In Brazilië waren er echter goede signalen te zien dat Aston Martin het lek boven water heeft. Alonso is erg te spreken over de manier waarop zijn team is blijven werken aan het (terug)vinden van snelheid.

"We hadden de afgelopen maanden moeite met het vinden van snelheid met deze auto, maar de afgelopen paar maanden lijken we de auto beter te begrijpen. Deze trofee is dan ook voor het team. Zij hebben namelijk hard gewerkt om de auto weer te leren begrijpen.

Wij maakten ons wat zorgen over de laatste twee races van het seizoen. We waren zelfs een beetje down, maar nu kunnen we niet wachten totdat de Grand Prix van Las Vegas er is", begint Alonso die vervolgens terugblikt op zijn gevecht met Pérez.

Intens gevecht

"Het was intens. Voor mij was het makkelijker tot aan de laatste vijf rondes. Ik dacht alles onder controle te hebben, maar toen was Sergio (Pérez) ineens heel erg dichtbij. Ik begreep niet waar zijn snelheid ineens vandaan kwam. Twee rondes voor het einde haalde hij mij in.

Ik dacht dat ik toen wel klaar was (voor het podium), maar in de laatste ronde kreeg ik nog een kans en die greep ik dan ook. Veel agressieve bewegingen, maar veel respect tussen Sergio en mijzelf. Ik ben blij dat we samen een mooie show hebben weten neer te zetten", aldus Alonso.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties