F1 Nieuws

Fernando Alonso doet voorspelling voor race van Max Verstappen

Fernando Alonso doet voorspelling voor race van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Fernando Alonso doet voorspelling voor race van Max Verstappen

Fernando Alonso doet voorspelling voor race van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Aston Martin-coureur Fernando Alonso denkt dat Max Verstappen hem in rode 25 van de race voorbij steekt. Dat zegt de Spaanse coureur voor de camera van Sky Sports, wanneer hem gevraagd wordt in welke ronde Verstappen op P2 zal rijden in Miami.

De kwalificaties van Verstappen en Alonso verliepen compleet anders. Verstappen moest zijn eerste vliegende ronde namelijk afbreken waardoor hij nog maar één kans had om zijn startpositie voor de race te verbeteren. Dat lukte niet, aangezien Ferrari-coureur Charles Leclerc zijn SF23 in de bandenstapels zette. De Monegask kon niet meer verder rijden en dus werd er, met nog minder dan anderhalve minuut op de klok, met een rode vlag gezwaaid. Vervolgens besloot de FIA om de sessie niet te hervatten. Hierdoor stond Verstappen P9, zonder een tijd te hebben verreden.

Voor Alonso ging het daarentegen beter. De Spanjaard reed met zijn AMR23 naar de tweede stek achter de teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez.

Herhaling van Jeddah?

In Miami lijkt zich een bekend fenomeen voor te doen. Ook in Jeddah moest Verstappen namelijk op een ongebruikelijke positie (P15) aan de race beginnen met Alonso en Pérez voor zich. In Miami begint Verstappen vanaf P9, met opnieuw Alonso en Pérez voor zich. In Jeddah voorspelde Alonso dat Verstappen hem in ronde 25 zou passeren. Die voorspelling bleek te kloppen, want de Nederlander stak zijn Spaanse collega in de 25e ronde van de wedstrijd voorbij.

Na afloop van de kwalificatie in Miami werd Alonso daarom opnieuw gevraagd naar een voorspelling voor de race van Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen liet daarbij optekenen dat hij denkt dat Verstappen opnieuw in ronde 25 langszij zal komen. "Start Max op P9? Dan gaat hij aan mij voorbij in ronde 25", aldus Alonso.

De Grand Prix van Miami gaat vanavond om 21:30 uur Nederlandse tijd van start. De race is te volgen bij Viaplay of in de F1 TV-app.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties