F1 Nieuws

Ferrari-kopstuk komt met slecht nieuws voor Max Verstappen en Red Bull

Ferrari-kopstuk komt met slecht nieuws voor Max Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari-kopstuk komt met slecht nieuws voor Max Verstappen en Red Bull

Ferrari-kopstuk komt met slecht nieuws voor Max Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Marc Gené heeft in gesprek met het Spaanse medium Mundo Deportivo vooruitgeblikt op het aankomende Formule 1-seizoen. Volgens Gené is het goed mogelijk dat Ferrari komend jaar regelmatig met Red Bull vecht om de overwinning.

Gené reed tussen 1999-2000 en 2003-2004 in de Formule 1. Dat deed de Spanjaard bij de teams van Minardi en Williams. In totaal deed Gené mee aan 36 Formule 1-raceweekenden waarin hij op zondag in totaal vijf WK-punten wist te bereiken.

Na zijn tijd in de Formule 1 heeft Gené meegedaan aan de 24 Uur van Le Mans. Met succes ook, want in 2009 won Gené de legendarische race. Tussen 2005 en 2010 was Gené de officiële testcoureur van Ferrari.

Dominantie Red Bull

Door zijn tijd bij de Italiaanse grootmacht mag Gené zo nu en dan wel eens in oude Formule 1-bolides rijden. Gené weet dus hoe het voelt om in dominante wagens te rijden, maar voorlopig zal hij nog even moeten wachten om in een moderne kampioenschapswinnende Ferrari-bolide te mogen rijden.

Het is immers Red Bull dat voor komend seizoen de beste papieren in handen heeft, althans dat zou men denken. Gené denkt namelijk dat Ferrari het Red Bull en Max Verstappen wel eens heel lastig kan maken in 2024.

"Aan het einde van de dag is de data die we op het circuit verzamelen een stuk belangrijker dan de data die we via de simulator krijgen. Echter, vorig jaar waren we op dit moment in het jaar niet zo zeker van onze zaak als nu. Dit jaar ziet het er heel anders uit", begint Gené.

"Het is moeilijk (om voorspellingen te doen, red.), want Red Bull had afgelopen seizoen een enorm grote voorsprong en ook nu weer komen er goede verhalen naar buiten over hun auto voor aankomend seizoen. Ze zijn natuurlijk de favoriet. Het is daarom misschien ietwat optimistisch om te zeggen dat we met ze om de titels gaan vechten, maar ik weet zeker dat we een stap gaan zetten en regelmatig met ze gaan vechten voor de overwinning", aldus Gené.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties