F1 Nieuws

Ferrari opent aanval op Max Verstappen en Red Bull: 'Ze zullen niet meer domineren'

Ferrari opent aanval op Max Verstappen en Red Bull: 'Ze zullen niet meer domineren'
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari opent aanval op Max Verstappen en Red Bull: 'Ze zullen niet meer domineren'

Ferrari opent aanval op Max Verstappen en Red Bull: 'Ze zullen niet meer domineren'
DPPI/Panoramic/BSR Agency

Charles Leclerc en Carlos Sainz ruiken bloed in aanloop naar de Grand Prix van Canada. Afgelopen weekend wisten beide Ferrari-coureurs als eerste en derde te finishen op het stratencircuit van Monaco. Hierdoor zijn ze flink ingelopen op Red Bull, dat in het prinsdom nergens te bekennen was.

Op het stratencircuit van Monaco kwam de RB20 niet tot zijn recht. Daar waar Verstappen en Dr. Helmut Marko al aangaven dat het een lastig weekend zou worden in Monte Carlo, werden die verwachtingen bevestigd.

Pérez kwalificeerde als slechts achttiende en lag in de race al na bocht 1 in de muur. Verstappen wist dan nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen, maar kwam niet in de buurt van het podium. Leclerc won zijn thuisrace en Sainz maakte met een derde plek het Ferrari-podium compleet.

Leclerc wil niet denken aan kampioenschap

Leclerc is in de wolken nadat hij eindelijk zijn thuisrace heeft gewonnen. De Monegask wist eindelijk de vloek te doorbreken in Monaco, door als eerste over de streep te komen. Tegenover de internationale pers reageerde hij als volgt:

"Ik ben heel erg blij. Ik hoop dat we vanaf nu nog vaker kunnen winnen. We moeten alleen onszelf niet verliezen in dit succes. Monaco is een specifiek circuit, we hadden dit weekend echt een goede auto. Het betekent niet dat dat het hele jaar zo zal blijven, maar hopelijk blijven we alle resultaten maximaliseren en zetten we deze stijgende lijn door", laat Leclerc weten.

Leclerc zit nu dichtbij Verstappen in het klassement. Toch wil hij na slechts één overwinning niet meteen denken aan het kampioenschap. "Ik denk nog niet aan het kampioenschap. Daar is het echt nog veel te vroeg voor", zei de Monegask na afloop.

Sainz ziet kansen, maar...

Sainz, die nog bijna zijn race in duigen zag vallen door een lekke band, ziet Ferrari alleen maar sterker worden. Toch is de Spanjaard op zijn hoede en verwacht hij dat Red Bull sterker terug zal komen. "Wij zullen nog kansen krijgen op stratencircuits en dan verwacht ik dat Mclaren er ook bij zal zijn. Maar op een normaal circuit als Barcelona, zal Red Bull weer favoriet zijn", aldus Sainz.

Als het aan Sainz ligt, die zijn laatste seizoen voor Ferrari rijdt, zal Red Bull niet meer zo dominant zijn als voorgaande seizoenen. "Zij zullen niet meer zo domineren als vorig seizoen en dat is voor het kampioenschap goed nieuws. Ferrari en Mclaren hebben het gat kunnen dichten en n dat terwijl ze (Red Bull, red.) in Bahrein onverslaanbaar leken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties