F1 Nieuws

Ferrari-transfer Hamilton lijkt werkelijkheid te worden: 'Sainz staat buitenspel'

Ferrari-transfer Hamilton lijkt werkelijkheid te worden: 'Sainz staat buitenspel'
BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari-transfer Hamilton lijkt werkelijkheid te worden: 'Sainz staat buitenspel'

Ferrari-transfer Hamilton lijkt werkelijkheid te worden: 'Sainz staat buitenspel'
BSR Agency

De eerdergenoemde Ferrari-transfer van Lewis Hamilton lijkt daadwerkelijk te gaan plaatsvinden, zo laten meerdere gerespecteerde Formule 1-journalisten weten via X (voorheen bekend als Twitter). Carlos Sainz zou hierdoor (voorlopig) zonder stoeltje zitten voor 2025.

Hamilton zette afgelopen jaar een krabbel onder een tweejarige Mercedes-deal. Samen met teamgenoot George Russell zou de Brit hierdoor tot en met 2025 in de zwarte Mercedes-bolide te zien zijn. Toch lijkt het tweede seizoen een optioneel iets te zijn geweest, want volgens Formu1a.Uno spreekt Hamilton momenteel met Ferrari voor een zitje vanaf 2025.

Daarbij zou de Italiaanse formatie zich volledig op Hamilton focussen. De huidige teamgenoot van Charles Leclerc, Sainz, zou hierdoor buitenspel zijn komen te staan. Echter, voor de Spanjaard lijken zich (volgens de laatste geruchten) ook al enkele nieuwe werkgevers aan te dienen. Volgens het Italiaanse medium zou een aankondiging over Hamiltons move naar Ferrari in de komende dagen worden verwacht.

Gerucht maakt vaart

Na de berichtgeving van onder andere Formu1a.Uno, hebben verschillende gerespecteerde journalisten van zich laten horen. Zo laat AS-journalist Jesús Balseiro weten dat Hamilton de kant van Ferrari opgaat. De Britse coureur zou bij de Italiaanse formatie zijn achtste wereldtitel willen behalen. De Telegraaf-journalist Erik van Haren reageerde op het nieuws door te stellen dat er een "superstunt in de maak" is. Ook laat de Nederlandse journalist weten er vanuit Spaanse en Italiaanse media wordt gemeld dat de gesprekken met Sainz zijn gestaakt.

Naast Van Haren en Balseiro reageerden ook Adam Cooper (die al sinds 1985 meedraait in de Formule 1) en Antonio Lobato (journalist voor het Spaanse medium Soymotor) op het nieuws. Eerstgenoemde plaatste daarbij dat de move van Hamilton naar Ferrari er echt aan lijkt te komen. Laatstgenoemde liet weten normaal gesproken niet op geruchten te reageren, maar voor dit gerucht een uitzondering te maken. Ook zou Hamilton mogelijk zelfs al hebben getekend voor Ferrari, zo laat Lobato optekenen.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties