F1 Nieuws

'Ferrari wil Lewis Hamilton binnenhalen, aankondiging in komende dagen verwacht'

'Ferrari wil Lewis Hamilton binnenhalen, aankondiging in komende dagen verwacht'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

'Ferrari wil Lewis Hamilton binnenhalen, aankondiging in komende dagen verwacht'

'Ferrari wil Lewis Hamilton binnenhalen, aankondiging in komende dagen verwacht'
Mercedes F1 Media

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde medium Formu1a.Uno zal Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de komende dagen een krabbel onder een Ferrari-contract zetten. De Brit zou vanaf 2025 instappen naast Charles Leclerc.

Hamilton heeft zijn hele leven gereden met Mercedes-motoren. Eerst in de jaren 2007-2012 tijdens zijn tijd bij McLaren en toen vanaf 2013 tot nu bij Mercedes. Bij de Duitse formatie behaalde Hamilton zijn meeste succes, namelijk zes wereldtitels. In de recente jaren is Mercedes echter niet meer wat het ooit is geweest. Er werd immers één race gewonnen in het nieuwe ground effect-tijdperk en niet eens door Hamilton zelf. Toch besloot Hamilton zijn contract in 2023 te verlengen bij Mercedes. Voor komend seizoen ligt hij daardoor sowieso vast, maar er zou een optie om te verlengen zijn voor het 2025-seizoen.

Vrij Ferrari-stekje

Van die optie zou Ferrari volgens het Italiaanse medium gretig gebruik hebben gemaakt, want Frédéric Vasseur zou "een sensationele poging hebben gedaan om Hamilton in 2025 naar Ferrari te halen". Waar gaat Carlos Sainz dan naartoe? Volgens hetzelfde Formu1a.Uno zou Sainz slechts voor één jaar bijtekenen bij Ferrari. De Spanjaard wordt op zijn beurt in verband gebracht met een deal naar Red Bull, Aston Martin of zelfs Sauber (dat vanaf 2026 door het leven zal gaan als Audi). Door de eenjarige contractverlenging van Sainz komt er een plekje vrij naast Leclerc vanaf 2025.

Gesprek met Ferrari-president

"Als alles volgens plan gaat, dan kunnen wij deze sensationele aankondiging in de komende dagen werkelijkheid zien worden. Daarmee zou het plan van de (Ferrari-)teambaas nog voordat de testdagen zijn begonnen in beton kunnen zijn gegoten", aldus Formu1a.Uno. Verder weet de site te melden dat er veel gesprekken zijn gevoerd tussen Hamilton en Ferrari-president John Elkan. Dat Hamilton mogelijk naar Ferrari verkast, is niet zo gek. De Brit uit Stevenage houdt er namelijk een goede verstandhouding met Ferrari-teambaas Vasseur op na.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties