F1 Nieuws

Ferrari wist Red Bull Racing alsnog te verslaan in Bahrein

Ferrari wist Red Bull Racing alsnog te verslaan in Bahrein
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari wist Red Bull Racing alsnog te verslaan in Bahrein

Ferrari wist Red Bull Racing alsnog te verslaan in Bahrein
Ferrari F1 Media

Red Bull Racing heeft de Grand Prix van Bahrein overtuigend gewonnen, met een één-twee van Max Verstappen en Sergio Pérez. Maar het Oostenrijkse team wist niet op ieder onderdeel uit te blinken. In de pitstraat was Red Bull de laatste jaren onverslaanbaar, waardoor er zelfs een nieuwe regel moest komen, maar in Bahrein was Ferrari het beste team.

Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez maakte voor de zomer van 2021 regelmatig een pitstop onder de twee seconden, maar de FIA vond dit te gevaarlijk worden en probeerde er met een regelwijziging voor te zorgen dat de bandenwissels langzamer werden. Deze wijziging was overigens niet alleen vanwege de veiligheid, maar vooral na klachten van Mercedes, tijdens de titelstrijd met Red Bull in 2021.

Maar ondanks deze wijziging wist Red Bull Racing ook in 2022 uit te blinken bij de pitstops. In 2023 begint Ferrari, een team dat vorig jaar juist veel fouten maakte in de pitstraat, erg sterk. Het Italiaanse team wist in Bahrein de snelste pitstop neer te zetten, door alle vier de banden van Charles Leclerc te verwisselen in 2.22 seconden. De snelste pitstop tijd van Red Bull was een 2.25 voor de stop van Max Verstappen.

McLaren en Alpine stellen teleur

Waar de pitstops bij Red Bull Racing en Ferrari goed gingen (de teams deden gemiddeld 24.5 seconden over hun trip door de pitstraat), ging het bij Alpine en McLaren een stuk langzamer. Dit komt natuurlijk door de straffen van Esteban Ocon en de hydraulische problemen bij Lando Norris.

Alpine deed gemiddeld 31.0 seconden over de gehele tijd in de pits, terwijl McLaren en zelfs gemiddeld 32.5 seconden over deed. Het Britse team verloor daarmee acht seconden per pitstop ten opzichte van Ferrari en Red Bull Racing!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties