F1 Nieuws

Formule 1-analist zag zwak punt bij Max Verstappen: 'Dat was niet zo goed'

Formule 1-analist zag zwak punt bij Max Verstappen: 'Dat was niet zo goed'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-analist zag zwak punt bij Max Verstappen: 'Dat was niet zo goed'

Formule 1-analist zag zwak punt bij Max Verstappen: 'Dat was niet zo goed'
Red Bull Content Pool

Volgens Jolyon Palmer heeft Max Verstappen in Spanje aangetoond dat hij op dit moment de beste coureur van het veld is. De Formule 1-analist, die zelf twee seizoenen actief was in de koningsklasse van de autosport, zag Verstappen eerder in zijn carrière nog fouten maken in het maken van een inhaalactie. Dat is inmiddels verleden tijd, liet hij in Barcelona zien.

In 2015 maakte Max Verstappen op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Formule 1, nadat hij slechts één seizoen in de Europese Formule 3 had gereden en daar knap 10 overwinningen wist te behalen. Helmut Marko durfde het aan om Verstappen direct van de F3 naar de Formule 1 te laten promoveren, waarna Max in de hoogste autosportklasse zijn 'opleiding' genoot. Vanaf het eerste moment zat het met de snelheid van de Nederlander goed, maar Palmer zag dat Verstappen in het begin nog wat inschattingsfoutjes maakte, zeker tijdens een inhaalactie.

Dat is inmiddels voorbij, meent de Brit. In Barcelona zag hij Verstappen voorbij gaan aan Lando Norris en George Russell, waarbij Max vooral voor de tweede actie enorm veel lof ontving. Onder andere Helmut Marko liet weten dat de actie op Russell 'buitengewoon' was. Ook Palmer was onder de indruk van Verstappen, zo schrijft hij in zijn column op F1.com.

"Verstappens racevaardigheid wordt vaak geclassificeerd als 'agressief'. Voor een coureur van wie we weten dat hij zijn ellebogen uitsteekt en niet bang is om andere auto's van dichtbij te benaderen, raakt hij echter niet vaak betrokken bij incidenten. Eerder in zijn carrière was zijn inschattingsvermogen niet altijd zo goed in het bepalen wanneer hij wel of niet volledig moest inzetten op een inhaalactie. Maar nu heeft hij het gevoel dat hij zo goed begrijpt wanneer hij moet aanvallen en wanneer hij geduldig moet zijn, en hij is ook beter geworden in het lezen van races om te weten hoe deze bewegingen zullen uitpakken in het grotere geheel. Alles bij elkaar maakt het hem erg moeilijk om te verslaan, zelfs als rivalen daar kansen voor hebben", is Palmer lovend over de 'nieuwe' Verstappen.

Niet alleen de auto

En waar sommigen van mening zijn dat de overwinningen van Max Verstappen volledig toe te schrijven zijn aan de auto van de Nederlander, heeft Palmer juist het gevoel dat Verstappen een hele belangrijke schakel is. Zelfs nu de auto geen voorsprong meer heeft op de rest, komt hij vaak naar boven drijven als de beste coureur.

"In Imola kon Verstappen de druk van Norris weerstaan om te winnen. In Canada, een wilde en gekke race, voelde het nog steeds onvermijdelijk zodra Max op kop kwam dat hij onverslaanbaar zou zijn - en dat is te danken aan de manier waarop hij nu rijdt. Sergio Perez bewijst opnieuw dat het niet alleen de auto van Red Bull is die een stapje voor ligt, want hij heeft maar acht punten gepakt in de laatste vier races, waarvan Verstappen er drie heeft gewonnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties