F1 Nieuws

Formule 1-analist ziet somber vooruitzicht Max Verstappen: 'Wordt de achilleshiel'

Formule 1-analist ziet somber vooruitzicht Max Verstappen: 'Wordt de achilleshiel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-analist ziet somber vooruitzicht Max Verstappen: 'Wordt de achilleshiel'

Formule 1-analist ziet somber vooruitzicht Max Verstappen: 'Wordt de achilleshiel'
Red Bull Content Pool

Formule 1-analist Peter Windsor denkt dat niet Max Verstappen, maar Carlos Sainz een goede kans maakt op de overwinning in Monza. Volgens Windsor lijkt de Ferrari namelijk ook in de race over een goede auto te beschikken.

Ferrari kwam gistermiddag goed voor de dag tijdens de kwalificatie. Met een P1 en P3 voor het thuispubliek kon er dan ook al stiekem worden gedacht aan de overwinning op zondag. Echter, in de paddock denkt men veelal dat Verstappen, ondanks de snelheid van Ferrari op de rechte stukken, alsnog op de bovenste trede van het podium zal staan na afloop van de race. Toch deelt niet iedereen die mening.

Snelle Ferrari

Windsor ziet namelijk dat Sainz een hogere topsnelheid heeft dan Verstappen. In de kwalificatie haalde de Spanjaard 350 kilometer per uur terwijl Verstappen bleef steken op 344 kilometer per uur. Ook lijkt het erop alsof de DRS-vleugel effectiever is bij Ferrari dan bij Red Bull. Daarmee doelt Windsor op de grote verschillen in achtervleugel tussen Red Bull en Ferrari.

"Zowel Verstappen als Sainz vertelde na afloop van de kwalificatie dat ze wel zullen zien wat er morgen gaat gebeuren tijdens de race. Met name Verstappen vertelde dat. Sainz vertelde dat Red Bull een goede racepace had in de derde vrije training. Ik denk echter dat Sainz er heel erg goed voor staat. Als hij snelle rondes blijft rijden in de race, dan kan hij een voorsprong opbouwen en aan zijn banden gaan denken", zo begint Windsor in zijn analyse van de kwalificatie.

Problemen?

Mocht Sainz dus in het begin van de race een gat slaan, dan kan hij daarna op zijn banden gaan letten. "Ferrari heeft lange tijd geen banden weten te sparen, maar Carlos heeft echt een behoorlijke voorsprong als ik naar de rondetijden, topsnelheid en downforce kijk."

Windsor ziet echter wel een mogelijke zwakte voor Ferrari tijdens de Grand Prix van Italië. "De start wordt de achilleshiel van Ferrari, want Max zal denken aan zijn DRS-voordeel als hij niet de leiding pakt."

Toch denkt Windsor dat er later vandaag een Ferrari-coureur op de bovenste trede van het podium staat. "DRS is echter niet genoeg om voorbij te komen, dus ik denk dat Sainz zomaar snel genoeg kan zijn om voor Max te blijven én tegelijkertijd op zijn banden te letten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties