F1 Nieuws

Max Verstappen komt met gevatte reactie na boegeroep van Italiaanse fans in Monza

Max Verstappen komt met gevatte reactie na boegeroep van Italiaanse fans in Monza
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen komt met gevatte reactie na boegeroep van Italiaanse fans in Monza

Max Verstappen komt met gevatte reactie na boegeroep van Italiaanse fans in Monza
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft gereageerd op het boegeroep van de Italiaanse fans na afloop van de kwalificatie. De Nederlander wist zijn Red Bull-bolide tussen de beide Ferrari-coureurs te planten en dat zorgde voor de nodige scheve gezichten op de tribunes in Monza.

Verstappen trainde gisteren P2 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Voor en achter de Nederlander staan de beide Ferrari-coureurs die, anders dan op andere circuits dit seizoen, veel snelheid hadden. Dat de beide Ferrari's juist op dit circuit snel waren, is volgens Verstappen niet gek. Ook op andere circuits waar er veel van de remmen en de motor wordt gevraagd heeft Ferrari dit seizoen namelijk goed gepresteerd.

Afgesteld op Monza

Verstappen kijkt naast de remmen en motor van Ferrari echter ook naar de achtervleugel van de Italiaanse renstal. "Vorig jaar was Ferrari hier ook snel. Ook hun achtervleugel lijkt behoorlijk te zijn afgesteld op Monza. Onze achtervleugel is niet zo geoptimaliseerd voor de kwalificatie, maar in de race zouden we er meer profijt van moeten hebben", vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie.

Ondanks zijn kleine gat naar P1 (dertien duizendsten) is Verstappen erg content met zijn tweede stek achter de Ferrari-bolide van zijn oud-teamgenoot Carlos Sainz. "Het was goed, want ik heb alles proberen te geven. Op een circuit als dit waar je heel weinig downforce hebt, is dat wel moeilijk. Het was echter alsnog genieten." Het was de vierde pole position voor Sainz uit zijn Formule 1-loopbaan.

Verstandig

In Zandvoort liet Aston Martin-coureur Fernando Alonso weten dat hij Verstappen met opzet niet had ingehaald voor P1 omdat hij nog levend van het circuit wilde geraken. Tijdens de persconferentie wordt Verstappen gevraagd of hij ook zal inhouden bij het inhalen van een Ferrari-coureur, aangezien het de thuisrace van de Italiaanse equipe is.

"Nee hoor, daar denk ik niet aan. Ik ben hier om te winnen en als ik win, dan kijken we daarna wel hoe ik van het circuit afkom. Natuurlijk is het waar dat de fans hier enkel Ferrari steunen en willen dat er een rode auto wint op zondag, maar ze zijn ook verstandig. Het zijn geen hooligans, dus het komt goed", aldus Verstappen. De start van de Grand Prix van Italië is om 15:00 uur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties