F1 Nieuws

Formule 1-baas komt met reactie na stevige kritiek van Max Verstappen

Formule 1-baas komt met reactie na stevige kritiek van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-baas komt met reactie na stevige kritiek van Max Verstappen

Formule 1-baas komt met reactie na stevige kritiek van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft gereageerd op de kritiek van Max Verstappen over het nieuwe sprintformat. Verstappen heeft meermaals aangegeven geen fan te zijn van de verkorte race op zaterdag, maar volgens Domenicali moet de Formule 1 blijven innoveren.

Sinds de komst van de Netflix-serie 'Drive to Survive' is de Formule 1 immens gegroeid in populariteit. Van over de hele wereld is er vraag naar een Formule 1-race en er zijn dan ook veel landen/steden die maar wat graag zien dat het Formule 1-circus een weekend langskomt.

Om alle nieuwe fans vast te houden, heeft de Formule 1 in 2021 een nieuw format geïntroduceerd: sprintraces. Sindsdien is het format ietwat aangepast en rijden coureurs op vrijdag een training en een kwalificatie voor de hoofdrace op zondag, wordt er op zaterdag gekwalificeerd voor de sprintrace van later die dag en wordt er op zondag de hoofdrace verreden.

Geen fan

Niet iedereen in de paddock is content met deze aanpassing. Zo is onder anderen Verstappen is erg mondig geweest over het format en heeft dan ook al meermaals aangegeven geen fan te zijn van het sprintformat. Gevraagd naar deze kritiek geeft Domenicali aan dat hij Verstappens feedback waardeert, maar er geen gehoor aan zal geven. De Formule 1 moet namelijk blijven innoveren volgens de Italiaan.

"Dat Max zijn mening deelt, vind ik alleen maar goed. We kunnen de sport echter niet in de handen van de coureurs leggen en dat is niet omdat ik ze niet vertrouw, maar omdat ze het grotere plaatje moeten zien. Dat doen ze niet altijd, wat ook logisch is natuurlijk, want ze willen alleen maar zo snel mogelijk rijden.

Coureurs moeten echter niet alle macht hebben. Dat zou fout zijn. Wij willen als organisatie doen wat het beste is voor de Formule 1. Ik praat erover met Max. Hij is eerlijk en dat waardeer ik. Wij doen wat het beste is voor de Formule 1. Op persoonlijk vlak kunnen Max en ik het best eens zijn met elkaar, maar mijn persoonlijke mening doet er niet toe. Mijn taak is om te kijken wat ons publiek wil zien en dat aan ze te geven", aldus Domenicali.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties