F1 Nieuws

Formule 1 komt met verklaring na wegsturen fans

Formule 1 komt met verklaring na wegsturen fans
BSR Agency
F1 Nieuws

Formule 1 komt met verklaring na wegsturen fans

Formule 1 komt met verklaring na wegsturen fans
BSR Agency

De eerste dag van het Grand Prix-weekend in Las Vegas is niet optimaal van start gegaan en dat is een understatement. Voor de aanwezige fans ging het van kwaad tot erger. In eerste plaats moesten ze een godsvermogen betalen om überhaupt een ticket te bemachtigen, waarna ze een dramatische donderdag/vrijdag meemaakten.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, tijdens de start van de eerste vrije training. Er was genoeg actie op de baan, met de meeste coureurs die direct naar buiten kwamen om de hagelnieuwe baan te verkennen. Maar na slechts acht minuten werd de rode vlag al gezwaaid en kwam er geen auto meer de baan op.

De FIA was er namelijk achter gekomen dat meerdere putdeksels het begeven hadden, waarvan er één veel schade had bezorgd aan de auto's van Carlos Sainz en Esteban Ocon. De Ferrari van Sainz was zó zwaar beschadigd dat hij een compleet nieuwe motor moest nemen en hij in de race van zondag een tien plaatsen gridstraf zal ontvangen.

Door dit incident werd de rest van VT1 afgelast en moesten alle putdeksels vervangen worden. Dit nam wat tijd in beslag, waardoor VT2 twee uur later dan gepland van start zou gaan. Maar vlak voordat die sessie zou beginnen, kregen de aanwezige fans een verschrikkelijk bericht: de organisatie ging de sessie achter gesloten deuren afwerken, dus moesten alle fans zich naar de uitgang begeven.

Kritiek

Dit zorgde voor immens veel kritiek op social media. De organisatie, die volgens Toto Wolff juist applaus zou moeten krijgen, kwam onder veel druk te staan door deze keuze. Zij voelden zich dan ook genoodzaakt om met een statement te komen na de beslissing om de fans weg te sturen voor ze überhaupt konden kijken naar VT2.

"Er is geen hogere prioriteit bij een Formule 1-race dan de veiligheid van coureurs, fans en personeel. Na het incident van gisteravond met een putdeksel hebben de Grand Prix van Las Vegas, F1 en de FIA besloten om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de integriteit van het circuit te waarborgen voordat de training hervat kon worden", zo begint de organisatie.

"Deze extra maatregelen namen meerdere uren in beslag, wat leidde tot een aanzienlijke vertraging in het raceschema. Gezien het late tijdstip en de logistieke problemen om fans en medewerkers veilig van het circuit te krijgen, nam de LVGP [Las Vegas Grand Prix] de moeilijke beslissing om de fanzones te sluiten voor de hervatting van de tweede vrije training."

"LVGP heeft een volledige training achter de rug en kijkt ernaar uit om iedereen een veilig en vermakelijk raceweekend te bezorgen", zo sluit de organisatie van de Las Vegas GP af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties