F1 Nieuws

George Russell durft niks te beloven: 'Dat is onmogelijk om te doen'

George Russell durft niks te beloven: 'Dat is onmogelijk om te doen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell durft niks te beloven: 'Dat is onmogelijk om te doen'

George Russell durft niks te beloven: 'Dat is onmogelijk om te doen'
Mercedes F1 Media

Bij Mercedes is men er nog niet van overtuigt dat de W15 een auto gaat zijn waar Lewis Hamilton of George Russell kampioen mee kan worden. In de fabriek in Brackley heerst er wel een goed gevoel over de nieuwe bolide, maar ze hebben geen idee waar de concurrentie mee aan komt zetten.

Afgelopen winter dacht Mercedes ook een flinke stap te zetten, maar een dergelijke sprong bleef uit. In Bahrein werd al snel duidelijk dat de W14, net als zijn voorganger, niet op het niveau zat van de Red Bull-bolide, waardoor er een verschuiving kwam in het management van Mercedes.

Voor 2024 hoopt het Duitse team weer terug te keren aan de top, maar voorspellingen durven ze niet meer te maken. Na de teleurstelling van afgelopen winter, denkt men bij Mercedes wel twee keer na voor ze van de daken schreeuwen dat ze weer om het kampioenschap gaan strijden.

McLaren en Aston Martin

Deze onzekerheid in Brackley is vooral te danken aan de immense opmars van Aston Martin en McLaren, die dit jaar geen stappen, maar sprongen gemaakt hebben. Volgens George Russell had niemand dat van tevoren kunnen voorspellen.

"Ik denk dat het onmogelijk is om een voorspelling te doen, want niemand had kunnen voorspellen dat Aston Martin in de winter zo'n grote sprong had gemaakt en niemand had kunnen voorspellen dat McLaren de tweede of derde snelste auto zou zijn na hun eerste vijf races", begint Russell bij PlanetF1.

"Het belangrijkste is dus dat we in de spiegel blijven kijken waar we ons kunnen verbeteren. Ik denk dat het geen verrassing is om te zien dat een team als Williams goede vooruitgang boekt met hun ontwikkeling door zoveel meer tijd te hebben in de windtunnel."

Hoe lager een team eindigt in de ranglijst, hoe meer tijd ze krijgen in de windtunnel ten opzichte van de teams die bovenin zijn gefinisht, het jaar daarvoor.

Kampioenschap het doel

Wat voor Russell heel duidelijk is, is dat Mercedes in 2024 voor het kampioenschap wil gaan. Maar ook de Brit durft niet te zeggen of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

"Het doel is natuurlijk om volgend jaar te strijden voor het wereldkampioenschap, maar we gaan hier niet met de hand op het hart zitten en zeggen dat dat is wat we gaan kunnen bereiken, omdat we niet weten wat de anderen doen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties