F1 Nieuws

George Russell: 'Tien andere coureurs worden ook kampioen in de auto van Max'

George Russell: 'Tien andere coureurs worden ook kampioen in de auto van Max'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell: 'Tien andere coureurs worden ook kampioen in de auto van Max'

George Russell: 'Tien andere coureurs worden ook kampioen in de auto van Max'
Mercedes F1 Media

Volgens George Russell doet Max Verstappen het ontzettend goed in de Red Bull RB19, maar de Nederlander wordt ook wel geholpen door de dominantie van zijn auto. Dat laat de Mercedes-coureur weten in Zandvoort.

Dit weekend kan Verstappen zijn negende overwinning op rij behalen, waarmee hij het record van Sebastian Vettel kan evenaren. Daarnaast kan hij het gat in het kampioenschap richting Sergio Pérez vergroten en een stap richting zijn derde wereldtitel zetten. Voorafgaand aan de race in Zandvoort is zijn voorsprong 125 punten.

De Limburger zal hoogstwaarschijnlijk over een race over vijf al zijn derde kampioenschap behalen, wat volgens Russell ontzettend knap is. Maar de Brit moet ook erkennen dat Verstappen wel het geluk heeft dat hij gebruik maakt van de dominante auto. In zijn plaats worden er nog tien coureurs kampioen in de RB19, meent Russell.

"Er zijn tien coureurs die, als je ze in een Red Bull zet, direct voor overwinningen en kampioenschappen vechten. Dat gold ook voor Mercedes in de afgelopen jaren. Er zijn tien rijders die voor een overwinning kunnen gaan als je ze in de juiste auto zet", zo laat de eenmalig GP-winnaar weten tegenover o.a. RN365.

Uitdaging Verstappen

Naast het feit dat Russell denkt dat er tien coureurs voor een overwinning kunnen vechten in de Red Bull, meent hij ook dat Verstappen zich een beetje begint te vervelen. Het is heel leuk om races te winnen, maar zoveel op zo'n makkelijke manier... Dat zou zelfs de Nederlander anders willen zien, denkt de Mercedes-rijder.

"Natuurlijk vindt hij deze tijd geweldig, maar om voor de vijftigste keer als winnaar over de streep te komen zonder enige uitdaging, zoals hij in de laatste 18 maanden gehad heeft... Voor zijn laatste tien overwinningen hoefde hij niet eens te vechten, zo makkelijk gingen ze voor hem. Zelfs als hij P10 of P15 start, het maakt allemaal niks uit."

"Ik weet zeker dat hij ook eens een overwinning wil hebben waar hijzelf het verschil maakt. Dat is wat iedereen wil en najaagt. Dat maakt het zo opwindend", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties