F1 Nieuws

George Russell ziet Max Verstappen na dit seizoen een sabbatical nemen: 'Zou mij niet verbazen'

George Russell ziet Max Verstappen na dit seizoen een sabbatical nemen: 'Zou mij niet verbazen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell ziet Max Verstappen na dit seizoen een sabbatical nemen: 'Zou mij niet verbazen'

George Russell ziet Max Verstappen na dit seizoen een sabbatical nemen: 'Zou mij niet verbazen'
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur George Russell zou er helemaal niet gek van opkijken als Max Verstappen besluit dat hij na dit seizoen er even een jaartje uit de Formule 1 stapt. Volgens de Brit zou dat een hele slimme zet zijn vanuit de Red Bull-coureur, omdat hij op die manier een geweldige kans heeft om in 2026 in te stappen bij het team wat dat jaar dominant gaat zijn. De kans is aanwezig dat de volgende bestemming van Verstappen, Mercedes wordt.

Mocht dat gaan gebeuren, kan George Russell zijn borst natmaken. De eenmalig Grand Prix-winnaar zou dan in een paar jaar tijd een zevenvoudig- en mogelijk vier of vijfvoudig-wereldkampioen naast zich hebben, maar daar maakt de Brit zich totaal niet druk om. Tegenover de Daily Mail laat Russell weten dat hij 'klaar' is voor die uitdaging en dat hij het op dit moment al opneemt tegen de statistisch beste coureur aller tijden.

Russell heeft enorm veel zelfvertrouwen en meent dan ook dat hij beter presteert dan Hamilton en daardoor iedereen kan verslaan. Ook het feit dat Verstappen, die nu dominant is, jarenlang niet voor het kampioenschap wist te strijden, geeft Russell een goed gevoel. Het laat volgens hem zien dat zelfs de beste coureurs kansloos zijn voor de titel, als ze niet de beste auto hebben. De Brit meent dat, als hij de beste auto krijgt, hij ook direct voor de titel kan gaan.

"Wat mij hoop geeft, is dat Max pas in zijn zevende seizoen voor de titel kon vechten en ik zit op dit moment in mijn zesde seizoen. Daarnaast is er Fernando Alonso. Ik ben 26 en hij is 43. Als ik zie hoe hij nog altijd presteert, zie ik geen reden waarom ik niet tot mijn veertigste door kan gaan. Ik weet dus dat mijn tijd nog gaat komen en ik maak mij helemaal geen zorgen. Max heeft nu de kans [om voor de titel te gaan, red.], maar dat was in zijn eerste zes jaar niet zo, wat voor hem ook frustrerend was", zo begint Russell.

Verstappen neemt sabbatical?

Dat de coureur, die op dit moment nog altijd dominant is in de Formule 1, volgend jaar mogelijk de overstap maakt naar Mercedes, maakt Russell totaal niet bang. Hij staat juist open voor die uitdaging. Maar Russell verwacht persoonlijk niet dat Max al in 2025 bij Mercedes komt rijden. Als dat gebeurt, zal dat vanaf 2026 zijn, als de nieuwe regels van start gaan. De Brit ziet Verstappen in 2025 zelfs een jaartje vrij nemen, zodat hij precies kan bepalen waar hij zijn toekomst voort gaat zetten vanaf 2026.

"Max kan een jaar vrij nemen en kijken welk team het beste is. Het zou me niet verbazen als hij dat gaat doen. We moeten niet vergeten dat 2026 een loterij is, dus we weten echt niet wat er gaat gebeuren", aldus de Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties