F1 Nieuws

Hamilton geeft duidelijk statement over Formule 1-toekomst

Hamilton geeft duidelijk statement over Formule 1-toekomst
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Hamilton geeft duidelijk statement over Formule 1-toekomst

Hamilton geeft duidelijk statement over Formule 1-toekomst
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton heeft nog geen contractverlenging getekend bij Mercedes, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Maar zijn fans hoeven zich geen zorgen te maken, hij zal namelijk nog even niet vertrekken uit de Formule 1.

De zevenvoudig wereldkampioen heeft nu al twee jaar geen auto waarmee hij voor de titels kan strijden, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat hij minder motivatie heeft om door te gaan in de koningsklasse van de autosport.

In tegendeel. De Brit is gemotiveerder dan ooit en ziet zichzelf nog niet thuis zitten, genieten van zijn pensioen. Tegenover ESPN geeft Hamilton aan dat hij nog wel een paar jaar in de Formule 1 blijft, omdat hij nog altijd het gevoel heeft dat hij op de top van zijn kunnen is.

"Ik ben niet van plan om binnenkort te stoppen. Ik ben nog niet op het einde van mijn carrière en ik heb het gevoel dat ik niks heb ingeleverd ten opzichte van een paar jaar geleden. Ik ben nu op mijn best" begint Hamilton.

"Het gaat er ook om hoe hard ik wil blijven werken om mijzelf topfit te houden, zowel fysiek als mentaal. Maar als je kijkt naar een LeBron (James, basketballer, red.) of kijkt naar een Tom Brady (American footballer, red.), hebben zij aangetoond dat je onwijs lang aan de top kan blijven presteren, als je de tijd en energie er maar in stopt. Op dit moment denk ik nog niet aan een verandering. Ik denk alleen aan de motivatie die ik heb om beter te worden en door te gaan. Ik ben ontzettend gedreven", aldus de Brit.

Hamilton dacht aan overstap

Dat Hamilton zijn carrière bij Mercedes af gaat sluiten, lijkt zeker. De man uit Stevenage is thuis bij het Duitse team, maar geeft wel toe dat hij ooit heeft gedacht aan een overstap. Vooral Ferrari is altijd een renstal geweest waar hij zichzelf wel zag rijden in zijn leven.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit heb gedacht over mijn carrière ergens anders te eindigen. Ik heb erover nagedacht en ik heb de Ferrari-coureurs zien rijden op tv en in het echt en dan denk je bij jezelf: hoe zou het zijn om in het rood te rijden. Maar dan kom ik terug bij mijn team, Mercedes, en dan voel ik mij thuis", aldus Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties