F1 Nieuws

Hamilton hoopt op meer regen in China na spectaculaire Sprintkwalificatie

Hamilton hoopt op meer regen in China na spectaculaire Sprintkwalificatie
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Hamilton hoopt op meer regen in China na spectaculaire Sprintkwalificatie

Hamilton hoopt op meer regen in China na spectaculaire Sprintkwalificatie
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton kan eindelijk spreken van een opsteker in het 2024 Formule 1-seizoen. In een regenachtige Sprintkwalificatie kwalificeerde Hamilton zich als tweede achter Lando Norris - waar zijn fans het niet mee eens waren - en dat leverde een grote glimlach op bij de Brit. De Mercedes-coureur hoopt op nog meer regen in de rest van het weekend, zodat hij Red Bull en Ferrari voor kan blijven.

In eerste instantie leek het erop dat Hamilton de Sprintpole ging pakken. De Mercedes-rijder kwalificeerde zich als eerste, omdat de ronde van Norris werd geschrapt. Na nader inzien van de FIA werd de ronde van Norris alsnog geldig verklaard, waardoor Hamilton een plek werd teruggeschoven. Maar ondanks dat was de Brit zeer te spreken over zijn eigen prestatie. "Het was erg lastig. Er was niet veel grip voor iedereen, maar ik ben zo blij", laat Hamilton weten aan Sky Sports.

Hamilton leek in het begin van SQ3 moeite te hebben met het vinden van snelheid, maar na een paar aanpassingen in de pitstraat, gecombineerd met een sterk staaltje rijden, zette de zevenvoudig wereldkampioen een uitstekende tijd neer. De 39-jarige Hamilton heeft al vaker bewezen ijzersterk te kunnen rijden in de regen: "Zodra ik de regen zag aankomen, werd ik opgewonden omdat we op droog terrein niet snel genoeg waren. Dus toen de regen kwam, dacht ik dat we een betere kans zouden hebben en toen kwam de auto tot leven."

Meer kans mét regen

Het heeft er alle schijn van dat in droge omstandigheden Red Bull, Ferrari en misschien ook wel Mclaren sneller zal zijn dan Mercedes. Hamilton hoopt dan ook dat er nog meer regen zal vallen, om eventueel kans te maken op zijn eerste podium van het seizoen. "Het hangt echt af van wat de omstandigheden zullen zijn. Als het nat is, hebben we een kans om ergens bovenaan te staan. Als het droog is, komen de Ferrari's en Red Bulls langszij, maar misschien kunnen we een aantal anderen op afstand houden", zei Hamilton. De Engelsman verwacht wel dat hij het gevecht aan kan gaan met Mclaren, mochten de omstandigheden droog zijn.

Het is voor Hamilton één van de eerste positieve momenten van het seizoen. Hamilton, die volgend jaar vertrekt naar Ferrari, beleefde een dramatische seizoensstart met slechts tien punten na vier races.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties