F1 Nieuws

Helmut Marko bevestigt: coureurswissel bij Red Bull-team aanstaande

Helmut Marko bevestigt: coureurswissel bij Red Bull-team aanstaande
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko bevestigt: coureurswissel bij Red Bull-team aanstaande

Helmut Marko bevestigt: coureurswissel bij Red Bull-team aanstaande
Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko komt er dit seizoen nog een coureurswissel bij het zusterteam van Red Bull Racing. Bij Visa Cash App RB zijn op dit moment Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo actief, waarbij laatstgenoemde nogal teleurstellend het seizoen is begonnen. De laatste weken begint zijn vorm van weleer een beetje terug te keren, maar dat is in de ogen van Helmut Marko te laat.

Aan het begin van 2024, voor het Formule 1-seizoen begonnen was, werd Daniel Ricciardo gezien als de grootste kanshebber op het Red Bull-zitje naast Max Verstappen voor volgend seizoen. Het contract van Sergio Pérez liep af en als Ricciardo wist af te rekenen met Yuki Tsunoda bij RB, dan kreeg hij de kans om terug te keren als teamgenoot van Max Verstappen. Maar het liep heel anders dan Red Bull en Ricciardo hadden verwacht.

Tsunoda versloeg de Australiër week-in, week-uit, waarna de marktwaarde van Ricciardo flink daalde. Inmiddels is het duidelijk geworden dat de marktwaarde zó hard achteruit is gegaan dat hij binnen Red Bull niet meer wordt gezien als mogelijke vervanger van Pérez. Daar is het inmiddels te laat voor, ook omdat Checo onlangs een tweejarig contract heeft getekend. Dat betekent dat Ricciardo niet naar Red Bull zal verhuizen.

En dat is een probleem voor de goedlachse man uit Perth, aangezien de aandeelhouders van Red Bull duidelijk hebben gemaakt dat Visa Cash App RB - vroeger Toro Rosso en AlphaTauri - weer een juniorenteam moet worden. Daar is geen plek voor een 34-jarige Ricciardo, waardoor er binnenkort een rijderswissel aan gaat komen. Dat heeft adviseur Helmut Marko duidelijk gemaakt voor de GP van Oostenrijk.

"De aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt dat het een jeugdteam is en daar moeten we naar handelen", begint Marko bij Kleine Zeitung. "Het doel was dat [Ricciardo] met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull Racing. Dat zitje is nu van Sergio Pérez, dus dat plan is niet langer geldig. We moeten er binnenkort een jonge coureur bij zetten. Dat wordt dan Liam Lawson", aldus Marko.

Christian Horner spreekt Marko tegen

Maar waar Marko inmiddels duidelijk heeft gemaakt dat de tijd van Ricciardo er zo goed als opzit, brengt Christian Horner een ander bericht naar buiten. Volgens de grote baas van Red Bull Racing heeft het team helemaal geen haast om beslissingen te nemen over de coureurs en wie waar komt te rijden. In de zomerstop zal alles rustig bekeken worden, maar overhaaste beslissingen gaan zeker niet genomen worden, meent Horner.

"We zijn ons terdege bewust van alle opties. Tijdens de zomerstop gaan we zitten en zullen we ernaar kijken. Hoe meer races we hebben, hoe meer informatie en hoe meer gegevens we hebben. We hoeven ons dus niet te haasten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties