F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over veiligheid Max Verstappen in Mexico

Helmut Marko spreekt zich uit over veiligheid Max Verstappen in Mexico
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over veiligheid Max Verstappen in Mexico

Helmut Marko spreekt zich uit over veiligheid Max Verstappen in Mexico
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico met een bodyguard in de paddock rondlopen, omdat hij online bedreigingen had ontvangen, voorafgaand aan het raceweekend. Helmut Marko heeft zich daar nu over uitgelaten.

Volgens Verstappen zelf was de bodyguard er voor andere redenen, maar Red Bull Racing wilde het zekere voor het onzekere nemen, omdat Max in Mexico wel een heel jaar werd gezien als volksvijand nummer één, zeker na het incident tijdens de GP van Brazilië in 2022.

Maar wat de reden ook was voor het meenemen van een beveiliger voor Max Verstappen, heeft het wel gewerkt. De Nederlander is het weekend zonder problemen doorgekomen en daar is Marko blij mee. De Red Bull-adviseur geeft daarbij aan dat dat niet alleen de verdienste is van de bodyguard die zijn werk goed heeft gedaan, maar ook omdat het Mexicaanse publiek zich voorbeeldig gedragen heeft tegenover Max.

"De toeschouwers waren best fair", begint Marko bij Motorsport.com over het publiek in Mexico-Stad. "We hebben eigenlijk geen boegeroep tegen Max gehoord, dat was alleen in Austin. Overal waar we heengingen, was het prima. Ik bedoel: Max is verder niet echt veel buiten geweest, maar ik gaf er niks om. Ik ben ook gewoon naar het centrum gegaan en daar zei iedereen 'welkom in Mexico' en namen ze foto's van mij. In dat opzicht geen problemen."

Sergio Pérez

Waar het publiek wel respectvol was richting Max, was het dat minder in de richting van Charles Leclerc en Ferrari. Twee fans van het Italiaanse team werden aangevallen op de tribunes, nadat Pérez en Leclerc een touché hadden, waardoor Checo de race moest verlaten.

Volgens Marko was dat puur een race-incident en konden zowel Leclerc als Pérez niks aan dat ongeluk doen.

"Of het een fout was? Ik zou vooral zeggen een race-incident. Hij had een veel betere start dan Sainz en lag eigenlijk ook al voor Leclerc, waardoor het ongelukkig was dat ze elkaar raakten. Als je zo'n enorm enthousiast thuispubliek hebt, dan is het op zich logisch dat je voor de overwinning gaat. Ik denk ook niet dat het een alles-of-niets-move was", aldus de adviseur van Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties