F1 Nieuws

Helmut Marko zet Red Bull op scherp voor de Grand Prix van Monaco

Helmut Marko zet Red Bull op scherp voor de Grand Prix van Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko zet Red Bull op scherp voor de Grand Prix van Monaco

Helmut Marko zet Red Bull op scherp voor de Grand Prix van Monaco
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Monaco zal geen 'walk in the park' worden voor Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez gaat in de straten van Monte Carlo concurrentie krijgen van Ferrari en Aston Martin, die beiden erg sterk zijn in de langzame bochten.

En langzame bochten zijn er in Monaco genoeg. Het nauwe circuit kent weinig lange rechte stukken en veel bochten waar de snelheid lager ligt dan op een normale baan. Hierdoor kan Red Bull zijn ware kracht niet gebruiken.

Helmut Marko verwacht dan ook dat de RB19 het lastig gaat krijgen dit weekend en dat ze wellicht niet eens de favoriet zullen zijn voor de overwinning, ondanks hun dominantie in de eerste vijf races.

"We kunnen in Monaco geen gebruik maken van onze krachten in de race. De coureur aan kop zal het tempo gaan bepalen. Daarnaast zal bandenslijtage hier geen rol gaan spelen en er zijn geen rechte stukken waar we ons snelheidsvoordeel kunnen inzetten", begint Marko in gesprek met Motorsport-Magazin.

Ferrari de favoriet?

Als Red Bull Racing geen gebruik kan maken van hun beste kwaliteiten op het circuit, welk team gaat zich dan ontpoppen tot favoriet in de straten van Monaco? Volgens Marko gaat Ferrari een belangrijke concurrent zijn, omdat zij ijzersterk zijn in de langzame bochten.

"Wat we tot nu toe gezien hebben, is dat Ferrari soms sneller is dan Red Bull in de langzame bochten. Het wordt spannend. We zullen zien", zegt Marko, wetende dat er zeven bochten zijn onder de 100 kilometer per uur in Monaco.

Vormt Alonso een gevaar

Na de Grand Prix van Miami liet Fernando Alonso weten dat hij de race in Monaco had omcirkeld als één van de races waar hij kans zou kunnen maken op de overwinning. Marko denkt dat de Spanjaard zeker gevaarlijk kan zijn voor Verstappen en Pérez.

"Alonso is altijd goed en de handicap van het niet hebben van topsnelheid maakt niet uit in Monte Carlo. Als ze een goed weekend hebben, waarin ze meteen vooraan staan in de kwalificatie, is hij zeker een kandidaat", zo sluit de Red Bull-adviseur af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties