F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Australië

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Australië

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Australië
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Australië verreden. Anders dan de meeste andere races dit seizoen is de race in Melbourne een vroegertje voor de Nederlandse kijker. Om niets te missen, staat hieronder een tijdenoverzicht van alle sessies.

De Grand Prix van Australië werd lange tijd verreden op het stratencircuit van Adelaide. Tussen 1985 en 1995 streek het circus neer in de stad voordat de karavaan in 1996 besloot te verkassen naar het Albert Park Street Circuit in Melbourne.

Daar werd de race sinds 1996 onafgebroken verreden, maar in 2020 gooide de coronapandemie roet in het eten en keerde de Formule 1-karavaan pas weer terug in 2022. Michael Schumacher wist de race vier keer te winnen en is daarmee de coureur die het Australische circuit de meeste keren de baas was.

Chaotische race in 2023

Afgelopen seizoen ging de race in Australië de geschiedenisboeken in als de race met de meeste rode vlaggen. In totaal werd de rode vlag namelijk drie keer gezwaaid. De eerste keer was dat voor de crash van Williams-coureur Alexander Albon, de tweede keer ging Haas-coureur Kevin Magnussen de fout in en de derde keer waren het de beide Alpine-rijders die met elkaar in aanraking kwamen.

Dat de race na de derde rode vlag werd herstart, kreeg na afloop van de race een hoop kritiek. Met name de coureurs waren het er niet mee eens, aangezien er na een neutralisatie vaak alleen maar meer ongelukken komen en de coureurs zichzelf dus onnodig opnieuw in gevaar brengen.

Tijdenoverzicht

Doordat de race aan de andere kant van de wereld wordt verreden, is er ook een heel ander tijdschema dan tijdens de eerdere twee races in Bahrein en Saoedi-Arabië.

Ook begint de actie niet al op donderdag, maar gewoon op vrijdag. De race wordt hierdoor ook gewoon weer op zondag verreden. Anders dan in voorgaande jaren wordt de race om 05:00 uur verreden, in plaats van 07:00 uur.

Het gehele tijdenoverzicht voor de Grand Prix van Australië (Nederlandse tijd) is hieronder te zien:

Vrijdag 22 maart
Eerste vrije training 02:30 - 03:30
Tweede vrije training 06:00 - 07:00
Zaterdag 23 maart
Derde vrije training 02:30 - 03:30
Kwalificatie 06:00 - 07:00
Zondag 24 maart
Race 05:00 - 07:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties