F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen als tiener al indruk maakte op ervaren Formule 1-medewerkers

Hoe Max Verstappen als tiener al indruk maakte op ervaren Formule 1-medewerkers
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen als tiener al indruk maakte op ervaren Formule 1-medewerkers

Hoe Max Verstappen als tiener al indruk maakte op ervaren Formule 1-medewerkers
Red Bull Content Pool

Graham Watson heeft bij Verstappen.com uitgelegd hoe het was om met een jonge Max Verstappen te werken bij Toro Rosso. De voormalig teammanager van de renstal uit Faenza zag al direct dat hij te maken had met een bijzondere coureur.

Op zeventienjarige leeftijd maakte Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1, nadat hij slechts één seizoen in de Europese Formule 3-serie had doorgebracht. Daarvoor had de Nederlander alleen in de karts gereden, waar hij furore maakte. Maar met zo weinig ervaring de Formule 1 betreden was op dat moment ongehoord.

Toch had men bij Toro Rosso [nu AlphaTauri] alle vertrouwen in Max Verstappen. Vanaf het eerste moment dat de Nederlander in de auto stapte, zagen de medewerkers direct dat ze met een bijzondere coureur te maken hadden. Dat had Watson ook al snel door. Toen Verstappen bij Toro Rosso begon was de Nieuw-Zeelander teammanager in Faenza en Watson merkte al snel dat het gehele team in de ban was van Verstappen.

Het jonkie, dat amper ervaring had in de 'single seaters', kreeg een compleet team met zich mee, puur door zijn prestaties en het succes dat hij met zich meebracht.

"Dat merkte ik meteen in Max' eerste jaar met Carlos [Sainz]. Omdat ik ze allebei ken, wist ik dat Max top zou zijn vanaf het moment dat hij bij ons in de auto stapte. Hij hoefde geen spelletjes te spelen of politiek te bedrijven, want hij is gewoon ongelooflijk snel. 'Ik zal er alles aan doen om het team vooruit te helpen en jullie zullen mij volgen', zei hij in feite met zijn acties. En uiteindelijk wil je hem volgen, want succes brengt succes en mensen willen dat volgen", begint Watson over Verstappen.

Senna en Schumacher

Volgens de Nieuw-Zeelander had niet alleen hij, maar iedereen in het team al snel door dat ze met een bijzondere coureur te maken hadden. Iemand die met zo weinig ervaring zulke dingen kan laten zien in een F1-auto, behoort tot de allergrootsten.

"In ons team steunden we Max omdat we wilden dat hij succesvol zou zijn. We zagen allemaal hoe goed hij al was. Naar mijn mening is Max uitzonderlijk, net als Ayrton Senna en Michael Schumacher. Dit soort jongens komen de Formule 1 binnen en drukken meteen hun stempel op de sport. En als je zo iemand in je team hebt, hoe kun je hem dan niet steunen met alles wat je hebt?"

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties