F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen perfectie najaagt: 'Daar heeft het tegenwoordig mee te maken'

Hoe Max Verstappen perfectie najaagt: 'Daar heeft het tegenwoordig mee te maken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen perfectie najaagt: 'Daar heeft het tegenwoordig mee te maken'

Hoe Max Verstappen perfectie najaagt: 'Daar heeft het tegenwoordig mee te maken'
Red Bull Content Pool

Het is bijna niet voor te stellen, maar Max Verstappen wil nog beter worden dan hij op dit moment al is. De Nederlander wist in 2023 meerdere records te verbreken in het jaar waarin hij zijn derde F1-titel wist te winnen, waarmee hij een nieuwe standaard zette.

Als Verstappen de Grand Prix van Singapore had gewonnen - de enige race die niet werd gewonnen door een Red Bull-coureur - had hij achttien zeges op rij gescoord. Zó immens was de dominantie van Verstappen, die het jaar eindigde met 290 punten voorsprong op Sergio Pérez in P2 van het kampioenschap.

Het is voor fans van Max Verstappen een geweldige periode, met al het succes voor de nog altijd jonge Limburger. Maar Verstappen heeft goed nieuws voor zijn fans: hij wordt alleen nog maar beter. Tegenover Formula1.com laat hij weten dat hij door het opdoen van ervaring meer en meer leert van de F1 en daardoor ieder jaar beter wordt.

"Het doel is om ieder jaar beter te worden. Dat heeft tegenwoordig meer te maken met ervaring, niet zozeer in rondetijd of pure snelheid. Je leert van alle dingen die in het verleden zijn gebeurd en je probeert daardoor een betere coureur te worden", begint Verstappen.

"Ieder weekend heb je wel momenten waarvan je denkt: 'Ah, dat hadden we beter kunnen doen of we hadden dat beter uit moeten voeren' en het volgende weekend probeer je dat dan beter te doen. Sommige weekenden zal het tegen perfectie aanzitten en soms krijg je het niet allemaal voor elkaar. Dat is ook het leuke aan de sport."

Moeilijk om te overtreffen

Hoewel Max Verstappen zelf aangeeft dat hij alsmaar beter en beter wil worden, meent vader Jos Verstappen dat het lastig zal worden om het succes uit 2023 te evenaren of te verbeteren. Dit soort seizoenen komen maar zelden voor in de Formule 1, liet Verstappen Sr. weten.

"Het is speciaal om te zien hoe sterk en toegewijd hij is. Elk weekend weer. Dat beseffen we ons maar al te goed en dat is mooi om te zien. Alles verandert zo snel. Het was een ongelofelijk seizoen en het zal waarschijnlijk moeilijk worden om dat te overtreffen."

Jos Verstappen over 2023 en 2024

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties