F1 Nieuws

Hoofdingenieur Red Bull Racing onthult 'grote zorgen' om RB19 van Max Verstappen

Hoofdingenieur Red Bull Racing onthult 'grote zorgen' om RB19 van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hoofdingenieur Red Bull Racing onthult 'grote zorgen' om RB19 van Max Verstappen

Hoofdingenieur Red Bull Racing onthult 'grote zorgen' om RB19 van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Paul Monaghan, onderdeel van het Red Bull Racing-team sinds 2005, heeft zich uitgelaten over de RB19 van Max Verstappen en Sergio Pérez. De hoofdingenieur van het Oostenrijkse team laat weten dat er grote zorgen waren voor de wintertest in Bahrein.

In 2022 moest Red Bull Racing een titelstrijd uitvechten met Ferrari, welke na de zomerstop dominant leek te zijn, maar daarvoor was er een heuse ontwikkelingsoorlog gaande. De RB18 had veel overgewicht bij de start van het seizoen, wat gedurende het jaar steeds minder en minder werd door updates. Dit zorgde er wel voor dat het team zich pas later kon focussen op 2023.

Toen kwam er in België ook nog eens de nieuwe Technical Directive bij, die voorschreef dat alle auto's 15 mm hoger moesten staan dit seizoen. Al met al waren het dus spannende weken voor Red Bull Racing, voorafgaand aan de openingsrace van het jaar.

"We hebben niet het gevoel dat we zo'n grote stap hebben gemaakt. Er waren grote zorgen in aanloop naar de test en de eerste race, omdat we niet wisten of we zo competitief waren als we hadden gehoopt", laat Monaghan weten.

Volgens de Brit is de voorsprong van Red Bull dit jaar te danken aan alle werknemers in de fabriek in Milton Keynes, die afgelopen winter weer een geweldige auto gebouwd hebben.

"Alle briljante mensen in Milton Keynes werken hard om de auto zo goed mogelijk te maken. We zullen zorgen dat we zo veel vooruitgang kunnen boeken als mogelijk is", aldus de hoofdingenieur van Red Bull.

Problemen Verstappen

Hoewel de RB19 dus een flinke stap voorwaarts is dan de RB18, al ziet Monaghan dat niet zo, zijn er nog altijd twijfels. Max Verstappen kende in Saoedi-Arabië problemen met zijn aandrijfas, waardoor hij als vijftiende moest starten en de race niet kon winnen. Tegenover Motorsport-Total laat de Red Bull-medewerker weten dat ze in april hard aan dit probleem gaan werken.

"We hebben voor Australië wat tijd, dus we zullen zien wat we op de korte termijn aan oplossingen kunnen vinden", liet hij weten in Jeddah. "Daarna gaan we ons richting op Bakoe. Wat er allemaal verandert moet worden, wordt nog onderzocht."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties