F1 Nieuws

Red Bull Racing pakt Nico Rosberg aan na uitspraken over Max Verstappen

Red Bull Racing pakt Nico Rosberg aan na uitspraken over Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull Racing pakt Nico Rosberg aan na uitspraken over Max Verstappen

Red Bull Racing pakt Nico Rosberg aan na uitspraken over Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Nico Rosberg heeft zich niet populair gemaakt bij Red Bull Racing. De Duitser, die in 2016 het Formule 1-wereldkampioenschap won ten koste van Lewis Hamilton, liet zich afgelopen weekend negatief uit over Max Verstappen.

Volgens Rosberg had Verstappen zich niet correct opgesteld tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, door het punt voor de snelste raceronde af te pakken van Sergio Pérez. Ook had Rosberg vernomen uit bronnen dat Verstappen de teambespreking op zaterdag had laten schieten, omdat hij boos was over zijn uitvalbeurt.

"Het is niet goed om dit te zien. Ons werd ook verteld dat hij (Verstappen, red.) de teambespreking op zaterdag aan zich voorbij heeft laten gaan. Dat is niet de juiste aanpak of mentaliteit in zo'n vroeg stadium van het seizoen, als het team zo'n briljante auto heeft afgeleverd en zo hard heeft gewerkt. Hij moet een betere verliezer zijn", zo sprak Rosberg bij Sky.

Erik van Haren, journalist van De Telegraaf en Helmut Marko hebben dit gerucht al direct ontkracht, maar laatstgenoemde was nog niet klaar met Rosberg. Tegenover F1-Insider laat Marko weten wat hij daadwerkelijk over de eenmalig wereldkampioen denkt.

"Dit laat alleen maar zien hoe ver Rosberg van de realiteit afstaat. Gelukkig zit Ralf Schumacher ook in het team van Sky, die het verhaal direct rechtzette", aldus een kwade Marko.

David Croft ziet wel degelijk frictie binnen Red Bull

Waar Helmut Marko dus aangeeft dat Nico Rosberg te ver van de realiteit afstaat na deze uitspraak, denkt Sky-commentator David Croft dat er achter de schermen bij Red Bull Racing wel degelijk iets gaande is.

De Brit heeft het gevoel dat Sergio Pérez niet meer bereid is om Max Verstappen te helpen en dat dit wel eens gevaarlijk kan zijn voor het Oostenrijkse team.

"Pérez zit in zijn laatste jaar van zijn contract bij Red Bull en als hij geen teken krijgt dat er een verlenging komt, waarom zou hij zijn teamgenoot dan nog helpen? Ik denk dat er nog wat bananenschillen liggen op de weg voor Red Bull", zo liet Crofty weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties