F1 Nieuws

Horner zag Hamilton door bijzondere reden vertrekken bij Mercedes: 'Hij had alle informatie'

Horner zag Hamilton door bijzondere reden vertrekken bij Mercedes: 'Hij had alle informatie'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Horner zag Hamilton door bijzondere reden vertrekken bij Mercedes: 'Hij had alle informatie'

Horner zag Hamilton door bijzondere reden vertrekken bij Mercedes: 'Hij had alle informatie'
Red Bull Content Pool

Dat Toto Wolff er zo zeker van is dat Max Verstappen in 2026 naar Mercedes wil verhuizen, is volgens Christian Horner niks minder dan een droom van de Oostenrijker. In de werkelijkheid zal het zeker niet makkelijk zijn om Verstappen los te weken, mede vanwege het feit dat Horner verwacht dat Mercedes met de nieuwe reglementen het minder goed zal doen dan men verwacht.

Bij het Duitse team heerst er een zeer positieve stemming over de aanstaande reglementswijziging. Volgens Toto Wolff en George Russell is Mercedes een geweldige motor aan het bouwen en verwacht men dat ze in 2026 aan de voorkant van het veld zullen staan, net als in 2014 gebeurde. Dat jaar werden er ook nieuwe motoren geïntroduceerd en wist Mercedes de rest van het veld achter zich te laten, doordat ze een dominante krachtbron hadden gebouwd.

Toto Wolff verwacht dat dat ook in 2026 gaat gebeuren, waardoor hij de komst van Max Verstappen zeker niet als onmogelijk acht. De Oostenrijker liet op vrijdag zelfs weten dat een overstap in 2025 niet uitgesloten is, nadat Verstappen in de persconferentie had gezegd dat hij al bezig is met de ontwikkeling van de RB21.

"Hij heeft volgens mij geen duidelijke 'ja' gezegd. Maar ik was er niet bij", zei Toto Wolff geniepig op de vraag wat hij vond van de opmerking van Max Verstappen. Hoop op de komst van Verstappen heeft hij dan ook nog niet opgegeven.

"Zoals ik keer op keer zeg: we houden ons vrije zitje zo lang mogelijk vrij. Eerst en vooral moeten we onze auto sneller maken. Als de auto snel gaat, willen snelle rijders ook met ons meerijden."

Maar van deze opmerkingen was Red Bull Racing-CEO Christian Horner niet gediend. De Brit haalde uit naar Wolff, waarbij hij duidelijk maakte dat Max NIET beschikbaar was in 2025. Als Wolff per se een Verstappen wilde contracteren, moest hij vader Jos maar een berichtje sturen.

"Als Mercedes volgend jaar een Verstappen in de auto wil hebben, dan is Jos misschien beschikbaar", aldus Horner.

Hamilton niet onder de indruk van 2026-motor?

En Horner was nog niet klaar met Wolff. Naast het feit dat hij zijn aartsrivaal duidelijk maakte dat Verstappen niet beschikbaar was, wilde hij Wolff erop wijzen dat Lewis Hamilton volgend jaar de overstap maakt van Mercedes naar Ferrari. En dat moet pijnlijk zijn voor het Duitse team, aangezien Hamilton al maanden kan zien wat Mercedes in petto heeft voor 2026. Blijkbaar was hij niet genoeg overtuigd om bij zijn racefamilie te blijven...

"De coureur die alle beweging in de markt heeft veroorzaakt [Hamilton, red.] had alle informatie over de motoren en de 2026-regulering en koos ervoor om Mercedes te verlaten", zei Horner, uithalend naar Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties