F1 Nieuws

Jenson Button polste Christian Horner over Red Bull-zitje: 'Geen toeval'

Jenson Button polste Christian Horner over Red Bull-zitje: 'Geen toeval'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jenson Button polste Christian Horner over Red Bull-zitje: 'Geen toeval'

Jenson Button polste Christian Horner over Red Bull-zitje: 'Geen toeval'
Red Bull Content Pool

Formule 1-wereldkampioen van 2009 Jenson Button heeft bij het Britse ochtendprogramma This Morning gezegd dat zijn manager Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gepolst voor een zitje bij zijn team. Horner liet echter weten dat zijn team vol was en dus week Button uit naar Brawn GP.

Button reed tussen 2000 en 2016 in de Formule 1. In 2017 viel hij in voor Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Monaco. Bij onder meer teams als Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP en McLaren wist Button een keer wereldkampioen te worden, vijftien overwinningen te boeken en maar liefst 50 keer op het podium te staan.

Bijna fout gemaakt

Bij Brawn GP behaalde Button het meeste succes, daar werd hij immers voor de eerste en ook gelijk enige keer wereldkampioen. Ondanks dit succes had Button bijna een catastrofale fout gemaakt. Vanwege alle onrust bij de voorganger van Brawn GP, Honda, wilde Button namelijk proberen om zijn geluk elders te zoeken.

Dat deed zijn manager bij het team van Red Bull. "Ik probeerde weg te gaan, want het team (Brawn GP na de overname) zag er niet naar uit dat het zou bestaan, dus ik sprak mijn manager en die ging in gesprek met Christian (Horner) om een mogelijke plek in zijn team of opleidingsteam veilig te stellen. Ze lieten hem echter weten dat alle contracten al waren afgerond."

Button nam gok

Geen plek dus voor Button bij Red Bull, maar de Brit besloot allerminst bij de pakken neer te gaan zitten. "Toen besloot ik dat ik hard wilde gaan werken om dit (Brawn GP) te laten slagen." Uiteindelijk betaalde de gok van Button zich dubbel en dwars uit. Brawn GP was namelijk het snelste team in 2009 en wist de beide wereldkampioenschappen te winnen.

"Er werd veel geld uitgegeven aan deze auto (de Brawn BGP001, red.) en het is geen toeval dat we toen competitief waren. We moesten echter een andere motor hebben, maar de jongens hebben toen goed werk geleverd om alles in elkaar te zetten. Bij de eerste test waren we de snelste, terwijl andere teams al dagen daarvoor hadden kunnen testen. Dat was het moment waarop we wisten dat we iets sterks in handen hadden", aldus Button.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties