F1 Nieuws

Jos Verstappen boekt succes met zege tijdens Rally van Zuid-Limburg

Jos Verstappen boekt succes met zege tijdens Rally van Zuid-Limburg
BSR Agency
F1 Nieuws

Jos Verstappen boekt succes met zege tijdens Rally van Zuid-Limburg

Jos Verstappen boekt succes met zege tijdens Rally van Zuid-Limburg
BSR Agency

Jos Verstappen heeft de Rally van Zuid-Limburg op zijn naam geschreven. De voormalig Formule 1-coureur deed dat samen met zijn copiloot Renaud Jamoul. Samen doen de beide heren in een Skoda Fabia RS Rally2-auto mee aan allerlei rallywedstrijden.

Afgelopen jaar maakte Verstappen senior bekend dat hij het rijden van rallywedstrijden wilde gaan oppakken. Onder meer in het Belgian Rally Championship (BRC) en het FIA World Rally Championship (WRC) verschijnt de voormalig Benetton-coureur tijdens enkele wedstrijden aan de start.

Problemen

Afgelopen weekend stond de Rally van Zuid-Limburg op het programma. Samen met copiloot Jamoul kwam Verstappen echter wel de nodige problemen tegen. Tijdens twee proeven liepen Verstappen en Jamoul namelijk tegen een lekke band op. De beide heren besloten echter door te rijden om zo min mogelijk tijd te verliezen op de concurrentie.

Gladheid

"Het was een intense rally vol met gladde wegen. Door alle modder en regen leek het alsof je op ijs reed. Helemaal niet makkelijk. Het ging zeker goed en we hebben een aantal dingen kunnen testen, zoals de banden en remmen.

Dit was een kleinere wedstrijd, maar het rijden van rally's is altijd leuk om te doen. Het was glad, maar het was goed om deze ervaring op te doen. Een mooie rally, daar doe je het voor", begint Verstappen senior tegenover Verstappen.com.

Lekke banden

Over de lekke banden is Verstappen senior duidelijk. "Dan moet je gewoon doorgaan om zo min mogelijk tijd te verliezen. Omdat iedereen de baan afsnijdt, komt er een hoop modder op de baan te liggen en dat maakt het erg moeilijk. Het was een goede training, want deze omstandigheden heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

De laatste drie etappes werden in het donker verreden, dus daardoor kon je niet goed zien waar de modder precies lag. Dat maakte deze rally zo moeilijk. Een foutje is namelijk snel gemaakt, vooral bij het remmen is het een uitdaging om de auto op de baan te houden", aldus voormalig Arrows-coureur.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties