F1 Nieuws

Jos Verstappen hint op Mercedes-overstap na akkefietje met Christian Horner

Jos Verstappen hint op Mercedes-overstap na akkefietje met Christian Horner
BSR Agency
F1 Nieuws

Jos Verstappen hint op Mercedes-overstap na akkefietje met Christian Horner

Jos Verstappen hint op Mercedes-overstap na akkefietje met Christian Horner
BSR Agency

Jos Verstappen heeft op de eerste dag van het raceweekend op de Red Bull Ring flink wat stof doen opwaaien. Eerder liet Verstappen senior al weten dat hij het aan de stok had met Red Bull-teambaas Christian Horner en nu hint de voormalig Formule 1-coureur ineens op een Mercedes-overstap van zoon Max.

Maar wat is er nou precies allemaal gaande? Gedurende het raceweekend in Oostenrijk zou Verstappen senior enkele rondes meerijden in de Legends Parade, een soort 'optocht' over de Red Bull Ring waarbij oud-coureurs in legendarische Formule 1-auto's over de baan rijden. Naast Verstappen senior zouden onder meer Gerhard Berger, David Coulthard, Johnny Herbert en Emerson Fittipaldi zouden meedoen aan de parade.

Akkefietje met Horner

Verstappen zag echter af van deelname aan de Legends Parade. De reden daarvoor? Een akkefietje met Red Bull-teambaas Horner. "De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan gedaan heeft om mij niet te laten rijden (tijdens de Legends Parade, red.). En om er anders voor te zorgen dat er niets gefilmd zou worden. Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het niet voor mij, ik vind het heel teleurstellend", begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

Verstappen senior was echter nog niet klaar met zijn beklag over Horner. "Er zouden opnames met een drone worden gemaakt, maar Horner wilde niet dat ik gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn?", vraagt Verstappen zich hardop af. "Ik ben helemaal klaar met hem. Het lijkt wel een kleuterschool. Ik had wel mogen rijden, maar ik heb besloten me terug te trekken. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner. Het zegt wel iets over hem, denk ik", aldus Verstappen. Een woordvoerder van Red Bull heeft de aantijgingen van Jos the Boss ontkracht.

Verstappen senior doet stof opwaaien

Dat het niet botert tussen Christian Horner en Jos Verstappen is dus geen geheim meer. Mogelijk heeft de vete, zoals het inmiddels wel genoemd mag worden, echter ook gevolgen voor de toekomst van zoon Max. Eerder in het weekend liet de 26-jarige Limburger nog optekenen in 2025 voor Red Bull te rijden, maar daarbij repte hij met geen woord over het jaar daarna.

In gesprek met de Duitse tak van Sky Sports besluit Verstappen senior de boel nog eens extra op scherp te zetten. Hij geeft namelijk aan te twijfelen aan de Red Bull-toekomst van Verstappen in 2025. "Er speelt op het moment zoveel, dus ik wil er (de toekomst van Verstappen bij Red Bull, red.) niet te veel over kwijt", trapt de Nederlander af.

Vervolgens krijgt Verstappen senior de vraag of er door alle commotie die er is ontstaan nog altijd een mogelijke overstap naar Mercedes inzit voor zoon Max. "Correct", antwoordt Jos the Boss.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties