F1 Nieuws

Christian Horner reageert op beschuldigingen Jos Verstappen in Oostenrijk

Christian Horner reageert op beschuldigingen Jos Verstappen in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner reageert op beschuldigingen Jos Verstappen in Oostenrijk

Christian Horner reageert op beschuldigingen Jos Verstappen in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Waar Red Bull Racing had gehoopt dat de thuisrace dit jaar een stuk rustiger zou verlopen dan vorig seizoen, toen Sergio Pérez en Max Verstappen met elkaar in de clinch lagen tijdens de Sprint, is het dit jaar juist nóg erger uit de hand gelopen. Jos Verstappen en Christian Horner hebben een akkefietje met elkaar gehad, wat de vader van Max in de media naar buiten heeft gebracht.

Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft Christian Horner er alles aan gedaan om hem niet deel te laten nemen aan de Legends Parade op de Red Bull Ring. Voorafgaand aan de race zou Jos Verstappen eigenlijk in actie komen in de Red Bull RB8, maar daar wilde Christian Horner een stokje voor steken. En dat is gelukt, want Verstappen senior heeft aangegeven dat hij zich terug heeft getrokken.

Maar waar Jos Verstappen claimt dat Horner hem heeft geprobeerd te 'bannen', laat een woordvoerder van Red Bull Racing weten dat daar niks van klopt. Horner zou helemaal geen probleem hebben gehad met zijn aanwezigheid, wat de Brit nu zelf ook duidelijk heeft gemaakt. Op de persconferentie voor teambazen laat de Red Bull Racing-baas weten dat hij niet weet wat het probleem van Jos Verstappen is.

"De Legends Parade is iets dat door het circuit wordt georganiseerd. Er was geen veto van mijn kant of iets dergelijks. En ik weet zeker dat de legendes straks in actie komen. Ik heb in het verleden nooit problemen gehad met de vaders van onze coureurs en wat de problemen van Jos ook zijn, ik heb er echt niets over te zeggen", begint Horner volgens Motorsport.com.

"Mijn interesse gaat uit naar de prestaties van het team. We hebben een geweldig team en we hebben geweldige coureurs. In Max hebben we de beste coureur ter wereld en hij kwam als jonge man naar ons team. En hij is gegroeid en gegroeid in gestalte. Hij is gegroeid als coureur en als mens. De manier waarop hij zich gedraagt, de manier waarop hij met het team werkt is uitstekend. En dat is mijn grootste interesse."

Geen invloed op vaders van coureurs

Horner maakt duidelijk dat hij - helaas - geen invloed heeft op de relaties van de coureurs met hun vaders. Hij kan zich daar dan ook niet druk om maken, omdat daar toch weinig aan te veranderen is. Hij wil dan ook niet dat dit akkefietje het team op welke manier dan ook beïnvloedt, omdat daar alle focus moet liggen.

"Je kunt niet alles in het leven controleren. Ik heb geen controle over de relaties met de vaders van de coureurs, maar mijn focus ligt op de prestaties van onze coureurs en de prestaties van ons team. En dat is waar het zal blijven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties