F1 Nieuws

Lando Norris deelt mening Christian Horner en baalt van McLaren: 'Dat is frustrerend'

Lando Norris deelt mening Christian Horner en baalt van McLaren: 'Dat is frustrerend'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris deelt mening Christian Horner en baalt van McLaren: 'Dat is frustrerend'

Lando Norris deelt mening Christian Horner en baalt van McLaren: 'Dat is frustrerend'
Red Bull Content Pool

Lando Norris had de Grand Prix van Canada kunnen winnen, als McLaren en hijzelf de juiste keuze hadden gemaakt op het moment dat de baan in Montreal snel opdroogde. Waar de Brit een overwinning in Rusland 2021 weggooide door te lang op de slicks te blijven rijden, gooide hij hem hier weg door te lang door te gaan op de intermediate-banden. Hij was nét één ronde te lang doorgereden.

Na de eerste safety car-periode, veroorzaakt door de crash van Logan Sargeant, droogde de baan onwijs snel op en Pierre Gasly was de eerste coureur die het aandurfde om op de slicks naar buiten te gaan. Kevin Magnussen volgde hem al snel, waarna een hele rits coureurs de pitstraat opzocht om droogweerbanden onder hun auto's te schroeven.

Van de top vijf-coureurs was Lewis Hamilton de eerste die naar binnen ging, maar dat leek net wat te vroeg te zijn. Max Verstappen, George Russell en Oscar Piastri timeden het wel perfect, terwijl Lando Norris net wat te lang doorreed. Volgens Christian Horner heeft McLaren een overwinning in Canada weggegooid, door niet op tijd naar binnen te gaan en Lando Norris is het daar helemaal mee eens. De Brit weet dat hij de grote favoriet was om te winnen op dat moment, maar dat ze door de verkeerde keuze uiteindelijk voor de tweede plaats moeten settelen.

"We hadden de race moeten winnen en dat hebben we niet gedaan, dus dat is frustrerend. We hadden de snelheid, alleen niet op de slicks aan het einde. Maar toen maakte het eigenlijk al niet zoveel meer uit. We hadden vandaag moeten winnen, zo simpel is het", zo begint Norris.

De McLaren-coureur is van mening dat zowel hij als het team heeft zitten slapen, toen ze de keuze maakten om langer door te rijden op de intermediate-banden: "Dit was gewoon een verkeerde beslissing van mij en het team en het is iets wat we na afloop zullen bespreken, maar we hadden absoluut moeten winnen."

Tweede niet meer genoeg

Voor Norris is het een vreemde periode. Aan het begin van het seizoen zou hij door het dak springen als hij in de buurt zou komen van een tweede plek, maar inmiddels neemt hij daar geen genoegen meer mee, nu hij aan de overwinning heeft geproefd. Hij wil winnen en dat maakt deze foute beslissing zou pijnlijk.

"Ik denk dat we nu op een niveau zijn waarop we niet tevreden zijn met een tweede plaats, het doel is om te winnen. En dat hebben we niet gedaan, dus dat is frustrerend, maar het een zware race en toch tweede worden terwijl het slechter kon, is nog steeds een goed resultaat."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties