F1 Nieuws

Lando Norris sneert naar Sergio Pérez na gênante vertoning in Canada: 'Dat hebben wij wel'

Lando Norris sneert naar Sergio Pérez na gênante vertoning in Canada: 'Dat hebben wij wel'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris sneert naar Sergio Pérez na gênante vertoning in Canada: 'Dat hebben wij wel'

Lando Norris sneert naar Sergio Pérez na gênante vertoning in Canada: 'Dat hebben wij wel'
HOCH ZWEI/BSR Agency

De Grand Prix van Canada zal door Sergio Pérez niet graag teruggekeken worden. De Mexicaan zat het hele weekend niet op het niveau van teamgenoot en Max Verstappen en hoe langer het weekend duurde, hoe slechter zijn prestaties werden. In de kwalificatie kwam Pérez niet verder dan een zestiende plaats, terwijl hij in de race uitviel door een klunzige crash.

Voor het tweede weekend op rij wist Pérez niet uit Q1 te komen in de kwalificatie, waardoor eenzelfde scenario als in 2023 zich lijkt te ontvouwen. Toen lukte het de Red Bull-coureur vijf weekenden op rij niet om in Q3 te geraken en inmiddels staat de teller dit jaar al op drie - Imola, Monaco en Canada. Daarnaast heeft Checo de afgelopen twee races slechts een uitvalbeurt gescoord, terwijl hij in de race daarvoor niet verder kwam dan een achtste plek.

Dit betekent dat Pérez in de laatste drie races een puntentotaal van VIER behaald heeft, wat niks minder dan gênant is voor een Red Bull-coureur. Ter vergelijking: Max Verstappen scoorde in hetzelfde tijdsbestek 58 punten. Volgens McLaren-coureur Lando Norris is dit ook het grote nadeel van Red Bull in het 2024-kampioenschap.

Pérez kost Red Bull en Verstappen punten

Volgens de Brit heeft McLaren namelijk iets heel belangrijks, wat Red Bull niet heeft: twee coureurs die consistent punten scoren en vooraan rijden. Hierdoor loopt het team uit Woking niet alleen in voor het constructeurskampioenschap, ze kunnen hiermee ook ieder weekend druk zetten op Max Verstappen, omdat ze met twee auto's verschillende strategieën kunnen rijden.

Dit gebeurde ook in Canada, waar Oscar Piastri erg vroeg naar binnen ging voor een setje slicks, terwijl Lando Norris langer buiten bleef. Uiteindelijk wist Verstappen, door zijn klasse, onder deze druk uit te komen, maar het laat zien hoe kwetsbaar hij zou kunnen zijn, zonder de aanwezigheid van een teamgenoot in die strijd.

Mede daarom sneert Lando Norris ook naar Sergio Pérez. Volgens hem heeft Red Bull op dit moment geen line-up die foutloos ieder weekend doorkomt, waardoor het voor McLaren makkelijker is om dichterbij te komen.

"We blijven pushen en ik denk dat dat op dit moment een van onze sterkste punten is. We hebben als McLaren twee coureurs die geen fouten maken en elk weekend alles uit de auto halen wat erin zit. Ja, het is zeldzaam dat er niet veel andere teams op de grid zijn die zoiets hebben", begint Norris.

"Twee coureurs vooraan hebben is beter dan één, vraag maar aan Max. Dus we proberen om zo hard mogelijk te blijven werken en zoveel mogelijk upgrades door te voeren, om hiermee door te blijven gaan", aldus de jonge Brit.

Inmiddels heeft ook Max Verstappen gereageerd op de 'disasterclass' van Pérez in Canada. Lees hier de reactie van zijn teamgenoot...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties