F1 Nieuws

Lando Norris deelt plan om Max Verstappen te verslaan in Oostenrijk

Lando Norris deelt plan om Max Verstappen te verslaan in Oostenrijk
Jay Hirano / MEGA / BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris deelt plan om Max Verstappen te verslaan in Oostenrijk

Lando Norris deelt plan om Max Verstappen te verslaan in Oostenrijk
Jay Hirano / MEGA / BSR Agency

Lando Norris is niet van plan om Max Verstappen makkelijk naar de overwinning te laten rijden, zoals men wel verwacht wat gaat gebeuren. Tijdens de kwalificatie voor de race in Spielberg toonde de Nederlander aan enorm dominant te zijn, door vier tienden voorsprong te pakken op de McLaren van Norris, die als tweede eindigde. Op een baan waar een ronde slechts 64 seconden duurt is dat een groot statement van Verstappen.

En het vervelende nieuws voor de concurrenten van Verstappen: Red Bull heeft zich gefocust op de race met hun afstelling. Dat wist Helmut Marko te vertellen na de kwalificatie in Oostenrijk. Dat zorgt ervoor dat de algemene gedachte is dat Verstappen op zondag met een grote voorsprong wint en al snel aan de horizon zal verdwijnen. Maar daar gaat Lando Norris niet aan meewerken. De Brit laat weten dat hij er alles aan gaat doen om Verstappen van de overwinning af te houden.

Norris liet zege in Sprint liggen

De McLaren-coureur had eerder op de zaterdag de kans om een 'race' te winnen op de Red Bull Ring, toen hij even voorbij ging aan Max Verstappen in de Sprint. Maar op hetzelfde rechte stuk wist de Limburger zijn rivaal alweer in te halen, waardoor een overwinning er niet inzat voor Norris. Tegenover de media laat hij in Spielberg bei Knittelfeld weten dat hij geleerd heeft van deze fout en het anders gaat aanpakken op zondag. Al moet hij ook erkennen dat Verstappen wel érg snel was in de kwalificatie.

"Ja, ik weet wat ik fout deed, het is voor mij heel duidelijk. Ik moet zorgen dat ik deze foutjes eruit haal", begint Norris. "Het tempo dat Max vandaag had, zal hij morgen ook deels hebben, dus ik weet niet zeker of ik vandaag met hem had kunnen vechten. Vooral in de kwalificatie bleken zij een flinke stap gemaakt te hebben, dus we zullen zien... Ik heb morgen [zondag] weer een nieuwe kans."

'Ik ga het beter doen dan in de Sprint'

Het positieve nieuws voor Norris? In de races is McLaren de afgelopen weekenden beter geweest dan Red Bull Racing, waardoor hij vol vertrouwen de GP aanvangt: "De races zijn de laatste tijd goed voor ons geweest. We gaan iets extra's nodig hebben om Max en Red Bull hier te verslaan, maar als de lichten uitgaan, ga ik het spannend maken. Ik ga het zeker beter doen dan ik in de Sprint deed. Dat is zeker", aldus de McLaren-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties