F1 Nieuws

Lando Norris en Max Verstappen hebben crash samen bekeken: '99% eens met elkaar'

Lando Norris en Max Verstappen hebben crash samen bekeken: '99% eens met elkaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris en Max Verstappen hebben crash samen bekeken: '99% eens met elkaar'

Lando Norris en Max Verstappen hebben crash samen bekeken: '99% eens met elkaar'
Red Bull Content Pool

Na de crash in Oostenrijk hebben Max Verstappen en Lando Norris gezamenlijk het incident teruggekeken. Daaruit hebben ze samen kunnen stellen dat het een stuk minder ernstig was dan die zondag gedacht werd. Inmiddels heeft Norris al aangegeven dat hij zijn woorden over Verstappen volledig terugneemt en Max zegt nu dat ze het samen bijna compleet eens zijn.

Het was hét gesprek van onderwerp van de afgelopen week: de crash van Norris en Verstappen in Oostenrijk. Iedereen heeft zijn plasje gedaan over het incident, maar de twee hoofdpersonen bleven op de achtergrond. Maar op de donderdag in Groot-Brittannië, de mediadag voor de Grand Prix op Silverstone, hebben Verstappen en Norris zich uitgesproken. Voor Verstappen is het onderwerp inmiddels afgesloten, omdat hij op één lijn zit met zijn goede vriend.

Na de race in Spielberg was het even de vraag of de twee nog vrienden konden blijven, door een 'dreigement' vanuit Norris. Maar volgens Verstappen zijn er onderling geen problemen en zijn ze het voor 99% eens over de crash. Zelfs het feit dat hij het niet eens is met de straf van tien seconden is geen reden voor Max om het incident langer te bespreken. Het belangrijkste voor hem is dat zijn relatie met Norris goed is en dat is nu het geval.

"Nee, ik hoef er niet over te beginnen, want ook al krijg je een straf voor dit soort dingen, er zijn in het verleden veel ergere dingen gebeurd tijdens het remmen of door ruimte over te laten aan een andere auto. Natuurlijk ben ik het niet eens met de straf van 10 seconden, maar voor mij was het enige dat belangrijk was na dit weekend, mijn relatie met Lando", zo begint Verstappen bij GPBlog in Groot-Brittannië.

Verstappen en Norris bekeken incident samen

Dat Verstappen en Norris goed uit deze 'vete' zijn gekomen is te danken aan het feit dat ze met elkaar in gesprek zijn gegaan. Hierdoor hebben ze het incident kunnen bekijken en hebben ze naar elkaar uitgesproken dat het nooit de bedoeling is geweest om de ander in gevaar te brengen. Ze zijn het dan ook voor 99% eens over alle acties in die race, wat volgens Verstappen héél veel is voor F1-coureurs.

"We zijn het voor 99% met alles eens, dus dat is al heel wat. Ik heb altijd tegen Lando gezegd: als je voor moves aan de binnenkant of buitenkant gaat, kun je erop vertrouwen dat ik er niet ben om te proberen uit de race te crashen. Hetzelfde geldt andersom, want daar hebben we het ook over gehad, want natuurlijk is er altijd een menselijke reactie als iemand aan de binnenkant of buitenkant duikt dat je daar een beetje een reactie op hebt, maar ik voelde dat alles wat ik deed niet massaal over de top was."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties