F1 Nieuws

Lewis Hamilton deelt zijn mening over crash Max Verstappen en Lando Norris

Lewis Hamilton deelt zijn mening over crash Max Verstappen en Lando Norris
Xavi Bonilla / DPPI
F1 Nieuws

Lewis Hamilton deelt zijn mening over crash Max Verstappen en Lando Norris

Lewis Hamilton deelt zijn mening over crash Max Verstappen en Lando Norris
Xavi Bonilla / DPPI

De mening waar iedereen op heef gewacht sinds de crash van Max Verstappen en Lando Norris: die van Lewis Hamilton. De Britse pers liet na de race in Oostenrijk weten dat Hamilton hier 'zeker een mening over zou hebben' en aangezien de zevenvoudig wereldkampioen plaats mocht nemen in de persconferentie op Silverstone, werden er een aantal vragen over het incident aan hem gesteld.

Tijdens de slotfase van de race op de Red Bull Ring maakten Verstappen en Norris een crash mee, waardoor de Brit uitviel en Verstappen genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Na de Grand Prix ontstond er een mediastorm, waarin vooral Verstappen erg veel kritiek heeft ontvangen. Onder andere McLaren-teambaas Andrea Stella hield zich niet in en liet weten dat Verstappen zulk gedrag vertoonde, omdat hij in 2021 'niet hard genoeg bestraft' was voor zijn capriolen in de titelstrijd met Lewis Hamilton.

Veel mensen zaten daarom ook te wachten op de mening van Hamilton over dit incident, omdat hij uiteraard zelf genoeg crashes mee heeft gemaakt met Max. Maar de Brit liet zich in de persconferentie niet uit de tent lokken door de aanwezige media. Volgens Hamilton had het incident helemaal niks met hem te maken, dus wil hij Norris ook geen advies geven in hoe hij met omgaan met de 'agressie' van Verstappen.

"Ik heb er niet echt een mening over", zei Hamilton op de persconferentie, waarna hem gevraagd werd welk advies hij Norris zou geven, in zijn toekomstige gevechten met Max. Daarop zei de Brit: "Nogmaals, dat hoef ik niet. Ze racen al jaren met elkaar, dus ja..." Als Hamilton dan nogmaals wordt gevraagd naar het incident, sluit hij af met: "Dit heeft niks met mij te maken." Daaruit blijkt dat de Britse pers ongelijk had en Hamilton GEEN sterke mening had over de crash.

Norris draait 180 graden

Inmiddels heeft ook Lando Norris gereageerd op het incident. Volgens de hoofdrolspeler was zijn reactie na de race ongepast en hoeft Verstappen zijn excuus helemaal niet aan te bieden, zoals hij eerst wel eiste. Bekijk de reactie van Norris HIER.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties