F1 Nieuws

Red Bull Racing grijpt mis in zoektocht naar opvolger Sergio Pérez

Red Bull Racing grijpt mis in zoektocht naar opvolger Sergio Pérez
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Red Bull Racing grijpt mis in zoektocht naar opvolger Sergio Pérez

Red Bull Racing grijpt mis in zoektocht naar opvolger Sergio Pérez
LAT Images/BSR Agency

Red Bull Racing is er niet in geslaagd om de beoogde opvolger van Sergio Pérez ook daadwerkelijk vast te leggen. Eerder dit jaar liet Helmut Marko blijken dat Lando Norris de favoriet was om de Mexicaan na 2025 te vervangen, maar door de contractverlenging van de Brit bij McLaren is dat van de baan.

De afgelopen jaren heeft Red Bull een aantal pogingen gedaan om Norris naar Milton Keynes te halen. In 2018 hadden ze zelfs een akkoord met de jonge Brit, maar doordat McLaren hem direct een stoeltje naast Carlos Sainz aanboden, koos zijn zaakwaarnemer er uiteindelijk voor om bij het team te blijven dat hem op had geleid.

Maar die afwijzing zorgde er niet voor dat Red Bull in de jaren daarop stopten met het achtervolgen van Norris. Tweemaal werd er een poging gedaan om de handtekening van Norris te verkrijgen, maar telkens als de twee partijen in gesprek waren, draaide het op hetzelfde uit: een verlenging bij McLaren.

Norris tekent langdurig contract

Inmiddels is duidelijk geworden dat Lando Norris wederom een nieuw contract heeft getekend bij Mclaren, waarmee hij nog jarenlang vastligt in Woking. De droom van Red Bull Racing om hem na 2024 naast Max Verstappen te krijgen, is daarmee van de baan. In de wandelgangen wordt gezegd dat Norris tot en met 2028 vastligt bij McLaren, even lang als Max Verstappen bij Red Bull Racing.

"Het is een geweldig gevoel om in het papaja te blijven [rijden]", begint Norris op de website van McLaren. "Ik ben opgegroeid bij McLaren en voel me hier thuis, het team is als familie voor me. De reis tot nu toe is spannend geweest, we hebben ups en downs gehad, maar het afgelopen seizoen heeft laten zien dat we weer vooraan mee willen doen."

"Het werk dat Zak [Brown], Andrea [Stella] en het hele team het afgelopen jaar hebben verricht is ongelooflijk geweest en ik heb er alle vertrouwen in dat ik met McLaren voor de overwinning kan strijden. Ik kijk ernaar uit om nog meer fantastische herinneringen te creëren en om de komende jaren hard te blijven werken met iedereen bij McLaren Technology Center."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties