F1 Nieuws

Lando Norris geeft toe minder te zijn dan Max Verstappen: 'Ik presteer niet als de anderen'

Lando Norris geeft toe minder te zijn dan Max Verstappen: 'Ik presteer niet als de anderen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris geeft toe minder te zijn dan Max Verstappen: 'Ik presteer niet als de anderen'

Lando Norris geeft toe minder te zijn dan Max Verstappen: 'Ik presteer niet als de anderen'
BSR Agency

McLaren-coureur Lando Norris is alles behalve tevreden over zijn prestatie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit startte als derde en kwam ook als derde over de streep, maar zag Max Verstappen aan hem voorbij gaan tijdens de race op Silverstone. Door de ongelukkige uitvalbeurt van George Russell wist hij nog op het podium te komen, maar Norris weet niet of hij dat eigenlijk wel verdiende.

Voor de zevende race op rij heeft McLaren een auto waarmee Norris kan strijden om de overwinning. Maar slechts één keer is het er ook echt van gekomen. In Miami kwam hij als eerste over de streep, maar sindsdien heeft hij vooral Max Verstappen voor zich moeten dulden. Ook in Engeland was dat weer het geval, waarna hij verslagen voor de camera van F1TV verscheen.

Net als in Rusland 2021 heeft Norris wederom niet de juiste keuze gemaakt, als er een regenrace verreden wordt. De Brit kwam een ronde te laat naar binnen, waardoor Lewis Hamilton aan hem voorbij kon en moest even later ook Max Verstappen laten gaan, omdat hij ook nog eens op de verkeerde banden stond. Volgens Norris laat dat zien dat zijn concurrenten op dit moment gewoonweg beter zijn dan hij, terwijl die in een mindere auto rijden.

"Ik ben behoorlijk teleurgesteld. Ik was niet echt goed bezig met strategische keuzes en pitstops. Ik weet niet echt wat ik moet zeggen. Er zijn zoveel dingen die goed zijn, maar ik rij races niet op de juiste manier of zoals ik zou moeten", laat Norris weten bij F1TV.

"Ik ben gewoon niet op het niveau dat ik zou moeten zijn. Ik presteer op dit moment gewoon niet op het niveau van anderen, maar ik moet eraan werken."

Piastri baalt van McLaren

Overigens was niet alleen Lando Norris teleurgesteld na de race in Silverstone. Ook teamgenoot Oscar Piastri dacht dat er meer in zat. De Australiër lag lange tijd tweede, maar werd door McLaren buitengelaten op het moment dat het begon te regenen. Dat zorgde ervoor dat hij terugviel en uiteindelijk als vijfde eindigde.

"Ik wist dat ik veel tijd zou verliezen als we een dubbele pitstop zouden doen, omdat ik op dat moment een halve seconde achter op Lando lag. Dus in zekere zin was het een gezamenlijke beslissing. We moeten gewoon kijken of we meer informatie hadden om die beslissing te nemen. Toen ik voorbij de pit-ingang was, wist ik dat ik in grote problemen zat, maar zo gaat dat soms", aldus Piastri.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties