F1 Nieuws

Lando Norris geeft update over verwonding na vieren Koningsdag in Amsterdam

Lando Norris geeft update over verwonding na vieren Koningsdag in Amsterdam
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris geeft update over verwonding na vieren Koningsdag in Amsterdam

Lando Norris geeft update over verwonding na vieren Koningsdag in Amsterdam
Michael Potts/BSR Agency

Lando Norris heeft vorige week zaterdag een gezellige dag in Nederland beleefd. De Brit was, samen met wereldberoemde DJ Martin Garrix en wat Nederlandse vrienden, in Amsterdam om Koningsdag te vieren. Dat deed de Formule 1-coureur op een boot, waar hij het erg naar zijn zin leek te hebben.

Maar later op de dag kwam er een verontrustende foto online te staan. Op die foto was Norris te zien met bandage om zijn neus, waarbij er bloed op zijn sweater te vinden was. Daarnaast leek zijn wang blauw te zijn, waardoor men al snel het gevoel had dat de Brit zijn neus gebroken had en hij wellicht niet in actie kon komen tijdens de Grand Prix van Miami. Maar daar bleek geen sprake van te zijn.

Volgens Norris was het allemaal niet zo erg als het leek. De blauwe plek op zijn wang was van een uitgeveegde Nederlandse vlag, terwijl het bloed op zijn sweater niks anders was dan wat bloed uit een sneetje op zijn neus. Op de mediadag in Miami wordt Norris gevraagd naar zijn uitstapje in Amsterdam, waarbij hij uitlegt wat er precies gebeurde met zijn neus.

"Het was een beetje dom. Het zag er veel erger uit, iedereen dacht dat het iets verschrikkelijks was, maar het was gewoon een kleine snee. Ik wou dat ik een cooler verhaal had, maar dat is het helaas niet", begint Norris. "Ik heb een geweldige dag gehad. Ik heb een vriendengroep daar. Dus het was een mooi weekend. Ik vloog de volgende dag direct door naar Miami. Maar mooi om van een paar vrije dagen te kunnen genieten. Dat is altijd fijn in zo'n druk seizoen", aldus de McLaren-coureur bij NU.nl.

"Ik nam een slok uit een glas, dat een kapotte rand had. Dat sneed in mijn neus. Een beetje dom, maar het zag er veel erger uit. Iedereen dacht dat het heel serieus was, maar het gaat slechts om een klein sneetje", is de uitleg van Norris over de pleister op zijn neus.

Nederlanders herkennen Norris

Als Lando hoopte dat hij in Nederland onherkenbaar door de straten kon lopen en op een boot een feestje kon vieren, kwam hij van een koude kermis thuis. Overal werd de Brit gespot en op de gevoelige plaat vastgelegd, wat hij ook goed kon begrijpen. Het gebeurt niet dagelijks dat er een beroemde DJ en F1-coureur door Amsterdam struinen.

"Ik werd best veel herkend, dat is overal wel zo. Dat is sinds Drive to Survive [Netflix F1-serie, red.] wel erger geworden. Maar als je met Martin Garrix op een boot gaat staan dan val je wel op bij mensen. Dat is ook niet erg. Ik zou soms wel anoniemer willen zijn, maar ik ga er niet over klagen. Je voelt altijd wel ogen op je, maar ik weet zeker dat heel veel mensen in Formule 1 zouden willen rijden. Dus je kunt niet alles hebben."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties